Sinds 1999 hebben we op Vegatopia een ruime hoeveelheid thematische kerstmenu's gepubliceerd, die je allemaal hier in ons Kerstarchief kunt vinden. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we het archief onderverdeeld in zeven categorieën, die je via het menu kunt selecteren. Daarnaast kun je ook gewoon vanaf deze pagina álle menu's doorbladeren. Ook vind je in het archief lekkere desserts en bakinspiratie.
Dit menu hadden we ook het 'kerstmenu zonder kindermenu' kunnen noemen, want met onderstaand menu hoeven je mini's niet aan de patat met appelmoes. Maar ook als er geen kleine kinderen mee eten, is dit een prima menu voor volwassen kinderen.
De aanpassingen voor baby's vanaf zes maanden en dreumesen/peuters staan los onderaan de recepten beschreven. Kleuters en oudere kinderen kunnen volledig met de pot mee, al laten we de keuze over alcohol in het eten natuurlijk aan jou.
De bistro is hartstikke retro, en retro is hip. En met dit menu kun je zelf bepalen hoe ver je gaat. Eet je gewoon lekkere gerechten met een Franse inslag? Of ga je los, serveer je, gehuld in oranje broekpak, gerechten op houten snijplanken met je zelfgehaakte pannenlap?
Vegatopia goes duurzaam! Een 100% plantaardig menu met recepten gerecycled uit onze vorige kerstmenu's, waarbij we ook nog eens zo veel mogelijk rekening hebben gehouden met de locavoren. De locawatten? Locavoren zijn mensen die zo veel mogelijk ingrediënten en etenswaren gebruiken die plaatselijk geproduceerd zijn. Dus geen appels van de andere kant van de wereld, maar gewoon appels van een plaatselijke boomgaard. Heel logisch eigenlijk.
Koken voor twintig personen? Dat wordt toch een ontzettend gestress? En vreselijk veel gedoe? Dat valt best mee. Zeker als je het onderstaande menu maakt. Inclusief tijdschema en boodschappenlijst
Het Laatste Avondmaal vond eigenlijk plaats tijdens pasen een paar duizend jaar geleden. Speciaal voor Kerst 2009 hebben wij er een buffet van gemaakt met de favoriete gerechten van beroemde doden, zoals Michael Jackson en Lady Di. Wie is de Judas in dit gezelschap en wie zou niet misstaan als een moderne Jezus?
Barbecuen in een seizoen waarin je het liefst bovenop de kachel ligt met een paar kruiken? Waarom niet! Denk aan vuurkorven om je aan te warmen, fakkels en uitgeholde pompoenen voor de sfeerverlichting, warme gluhwein en chocolademelk, marshmallows om zachtjes te roosteren en kastanjes om te poffen...
Het Relaxed Menu van forummer Laurita is een gevarieerd menu, met veel groenten van het seizoen en lekker warm en "aards". Je kunt veel van tevoren bereiden, zodat je 's avonds niet lang meer in de keuken hoeft te staan.
Je denkt er misschien niet meteen aan, een Georgisch kerstdiner, maar vergis je niet: Georgië staat bekend om de geweldige keuken!
Walnoten, aubergines, yoghurt, kaas en granaatappels zijn typisch Georgische ingrediënten en die komen in dit menu dan ook veel voor.
Heb je zin om aan tafel te koken, maar wil je eens iets anders dan kaasfondue, gourmet of tafelgrill? Dan is het kerstmenu Kumpir misschien wel iets voor je. Het is een menu van gepofte grote aardappels, die je aan tafel vult met heerlijke, knapperige salades en lekkere sauzen.
Is je spaargeld in een IJslandse geiser verdwenen? Heb je je zuurverdiende loon opgestookt in je P.C.-Hoofttractor, die je ondertussen noodgedwongen hebt vervangen door een tweedehands Smart? Is het saldo van je bankrekening lager dan de temperatuur in je diepvries? Met een beetje creativiteit kun je voor weinig geld een smakelijk en afwisselend kerstmenu in elkaar draaien.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!