Sinds 1999 hebben we op Vegatopia een ruime hoeveelheid thematische kerstmenu's gepubliceerd, die je allemaal hier in ons Kerstarchief kunt vinden. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we het archief onderverdeeld in zeven categorieën, die je via het menu kunt selecteren. Daarnaast kun je ook gewoon vanaf deze pagina álle menu's doorbladeren. Ook vind je in het archief lekkere desserts en bakinspiratie.
Decadent menu voor 4 personen.
Traditioneel kerstmenu voor 4 personen. Met: Waterkerssoep, Champignon-cashewnotenpaté, Gratin dauphinois, Stoofpeertjes, Salade, Rijke chocoladepudding.
Spanje is niet het eerste land waar je aan denkt als je een vegetarisch kerstmenu gaat samenstellen. Maar juist dat is voor de koks van het populaire vegetarische restaurants De Waaghals in Amsterdam een uitdaging. Speciaal voor Vegatopia stelde Yolanda Kersten van De Waaghals dit viergangenmenu samen.
Het inmiddels gesloten Utrechtse restaurant Ajanta stond hoog aangeschreven bij vegetariërs. Speciaal voor Vegatopia stelde Ajanta een vegetarisch menu samen voor 4 personen.
Vegatopia-kok Christiaan stelde een menu samen dat geïnspireerd is op gerechten uit verschillende landen in het Midden-Oosten
Als je zin hebt in weinig luxe en overdaad, is dit veganistische menu misschien wel iets voor je.
Sinds hij kookte tijdens een Vegatopia-bijeenkomst in Enschede wordt de naam Johan met een zekere eerbied uitgesproken. Wat kan die man koken zeg! Speciaal voor deze kerstpagina's stelde hij onderstaand menu samen.
Vegatopia-kok Bart Braun haalde z'n inspiratie voor dit kerstmenu bij fastfoodrestaurants en snackbars. Wie het helemaal in stijl wil serveren, zal voor het servies eens goed bij de Febo of Mc Donald's moeten rondkijken..
Kerstavond is in Rusland traditioneel een sobere aangelegenheid waarop uitsluitend het vegetarische Kutya wordt geserveerd. Een wat aangepaste variant is in dit kerstmenu opgenomen als dessert.
En kerstmenu dat je doet verlangen naar warme zomeravonden met ouzo en bouzouki.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!