Let op: dit is een heerlijk toetje voor chocoholics, maar zet het ze niet voor na een zware maaltijd. Nee, dit is een ideaal excuus om niet meer dan een bordje soep of een salade als voorén hoofdgerecht te eten...
Een supersimpel, maar erg grappig dessert dat we spotten in een hip Amsterdams resataurant.
Kletskoppen zijn ultradunne koekjes die voor een groot deel uit suiker bestaan. De naam komt van de manier van bereiden: het deeg maak je in een klap plat met de achterkant van een lepel. Dat noemen ze 'kletsen'. Ze zijn ook kant-en-klaar te koop. Wel zo makkelijk als je dit dessert gaat maken.
Meringue is een schuimgebak van stijfgeklopt eiwit met fijne kristalsuikersuiker, maar je kunt dit gerecht ook maken met witte schuimpjes.
Dit dessert kun je tot een maand in de vriezer bewaren. Het is hartstikke lekker, dus helemaal niet zo gek om een hoeveelheid te maken die geschikt is voor tien personen.
Laat je fantasie de vrije loop met deze fruittaart waar je heel eenvoudige ook een suikervrije variant van kunt maken.
Met eigengemaakt ijs het lekkerst, maar met een bolletje van een goeie ijsmaker ook best te doen.
Deze koekjes zijn zo lekker dat je er uit voorzorg maar beter veel van kunt maken.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!