Open menu

Let op: dit is een heerlijk toetje voor chocoholics, maar zet het ze niet voor na een zware maaltijd. Nee, dit is een ideaal excuus om niet meer dan een bordje soep of een salade als voorén hoofdgerecht te eten...

Voor vier personen:
200 gchocola (melk of puur, net wat je lekker vindt)
50-100 ml slagroom

Smelt de chocola au-bain-marie en meng er zoveel slagroom door dat het een mooie glanzende saus wordt. (Als je koude slagroom door warme chocola mengt, wordt het mengsel eerst dikker, maar als je blijft roeren wordt het vanzelf weer dunner). Voeg eventueel een klontje (gezouten) boter toe, om het nog glanzender te krijgen.

Serveer de fondue boven een theelichtje (of warm hem bij als hij afkoelt en te dik wordt) met lekkere dingen om erin te dippen, zoals

  • druiven
  • kersen
  • aardbeien (als ze in het seizoen zijn)
  • stukjes cake
  • (cantuccini)koekjes
  • stukjes sinaasappel
  • partjes meloen
  • stukjes peer
  • (verse) ananas
  • van die dunne wafelkoekjes
  • spekkies of marshmellows
  • alles waarvan je verder denkt dat het lekker is met chocola
Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Moose
donderdag, 07 november 2024

modern Europees - €€

Den Haag - Veggies On Fire
vrijdag, 25 oktober 2024

 puur plantaardig en ambachtelijk - €€

Brussel - Brut
vrijdag, 18 oktober 2024

 biologisch en gastronomisch - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama