Met eigengemaakt ijs het lekkerst, maar met een bolletje van een goeie ijsmaker ook best te doen.
4 personen
1 doosje aardbeien
sap van 4 sinaasappels
scheutje diksap naar smaak
scheutje cointreau (optioneel)
150 cl volle melk
30 cl slagroom
1 ei
30 g suiker (agavesiroop voor suikervrije versie)
10 druppels vanille essence
scheutje witte wijn (optioneel)
takje munt
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Doe deze samen in een blender of keukenmachine en pureer totdat het een lobbige soep wordt. Voeg eventueel meer sinaasappelsap toe als de substantie te sauzig is. Voeg diksap toe totdat het zoet genoeg is en eventueel een scheutje Cointreau naar smaak. Laat de soep minimaal 1 uur goed koud worden in de koelkast.
Maak ondertussen het ijs. Klop het ei met de melk, de zoetstof en de vanille-essence schuimig. Klop de slagroom bijna stijf. Vermeng dan de geklopte slagroom met de rest van de ingrediënten. Draai het vervolgens in ca. 30-45 minuten tot ijs in de ijsmachine. Als je het ijs voor later wilt bewaren, draai er dan nog een scheutje witte wijn door om er voor te zorgen dat het niet als beton je vriezer uit komt.
Voor het serveren vul je 4 soepborden met de soep. Leg er een bolletje ijs in en garneer met een blaadje munt.