Via één van onze redacteuren werden we op de hoogte gesteld van een heel bijzondere picknick, namelijk één met in het wild geplukte planten. We hoorden iets over hapjes met berkenblad, pesto van hondsdraf en knapperig gebakken smeerwortel. Daar wilden we wel meer van weten.
Jamie Oliver reisde door Amerika en ontmoette daar nieuwe mensen, streken en smaken. De 100 beste recepten uit de smeltkroes van keukens zijn gebundeld in zijn nieuwe boek: Jamie's Amerika. Een vegetariër doe je er waarschijnlijk niet veel plezier mee, want helaas bevat het overgrote gedeelte van de recepten vlees of vis. Wel bevat het boek wat aardige nagerechten en toetjes, mocht je vleesetende vriend of vriendin een exemplaar hebben gekocht of gekregen.
Dit kleurrijke boek zou ook "Start to Eco" kunnen heten. In vijf hoofdstukken wordt uitgelegd hoe je milieubewust kunt leven op de gebieden van eten, mode, reizen, schoonheidsverzorging en wonen. De Vlaamse radio- en televisiepersoonlijkheid Evy Gruyaert bindt met foto's en blogs alles vrolijk aan elkaar.
Het is NU het seizoen voor rabarber. Geen zin in het zurige van rabarber? Maak er deze chutney mee.
Wij van Vegatopia kregen een mail uit Hoorn met de vraag of we een nieuwe vleesvervanger wilden komen proeven, genaamd ‘Lustice’. Iets nieuws proberen, daar zijn we nooit te beroerd voor. Zeker niet als het eten betreft. En het is best interessant, dat ‘Lustice’.
Op 4, 5 en 6 juni vindt het de Smaak van Italië weer plaats. Op het landgoed van kasteel de Haar in Utrecht kun je struinen, snacken, nippen en in het zonnetje zitten.
Wij gaan producten en lekkere dingen spotten en hopen op lekker weer.
Entree: € 15,-
Voor programma en route zie de website.
Zelfgeoogst is een nieuw, vrolijk vormgegeven boek van uitgeverij Snor. Claudette Halkes en Annemarieke Piers beschrijven hoe je volgens de moestuinkistjes-methode op je balkon of in een kleine stadstuin je eigen groenten en kruiden kunt kweken. Marian Flint bedacht de recepten.
Je hebt net een kind gekregen, geeft borstvoeding en je wilt wat. Prosecco bijvoorbeeld. Dus dan koop je van die gekke kleine blikjes; handig, hoef je dus niet een hele fles te openen.
Redacteuren Piek en Annemieke waagden zich naar de eerste undergroundboerenmarkt in Nederland, georganiseerd door foodtrendwatcher Marjan Ippel.
Ongedwongen sfeer, leuke mensen. 10x de undergroundboerenmarkt in beeld.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!