'Wie weet wat ik op brood mee kan nemen naar mijn werk, dat niet klef wordt en niet na twee dagen al verveelt?' vroeg één van onze forumbezoekers ons. Goeie vraag: wat kun je voor lekkers in een vega broodtrommel stoppen? Vegatopia-bezoekster Claire weet raad en geeft een berg originele tips.
Sinterklaas is die pepernoten ook wel eens zat. En dan eet hij appeltaart, maar wel appeltaart met speculaaskruiden. Reken maar! Wij hebben het recept voor een heerlijke Sinterklazige Appeltaart.
Ook in Duitsland doen ze aan Sinterklaas. Nou ja, ze kennen daar ook een Sint Nicolaas. Door Duitse kindertjes worden geen pepernoten gegeten, maar Lebkuchen. Wij hebben een recept!
Je kunt speculaaskruiden natuurlijk uit het kruidenrek in de supermarkt trekken. Maar wat als de schappen zijn leeggeroofd? Maak dan je eigen speculaaskruidenmix!
Weinig tijd hebben om te koken en toch lekker en gezond eten. Om daarin te slagen bundelde Bill Granger een pak ongecompliceerde recepten voor elk moment van de dag. Het begint al met zeer aantrekkelijke ontbijtideeën: knapperige cruesli met kaneel, pikante bonen met feta of gebakken eieren met radicchio en stukjes brood.
Vegetariër, veganist, pescotariër, flexitariër. Krijg je zo iemand op bezoek en wil je weten wat die wel graag eet? Of wil je weten in 'welk hokje jij thuishoort'? Hier vind je een kort overzicht.
Vegatopia-bezoekers hebben in de afgelopen jaren veel navraag gedaan bij klantenafdelingen van supermarkten en bij kaasmakers zelf gevraagd naar de herkomst van het stremsel in kazen. Daaruit hebben we een lijst gedestilleerd met in Nederland verkrijgbare vegetarische kazen.
Je bent zelf geen vegetariër, maar je hebt er eentje te gast? Geen reden om in paniek te raken. Wij geven een aantal tips om je diner of buffet vegetariërvriendelijk te maken.
Je hebt de knoop doorgehakt en besloten om geen vlees meer te eten. Je mag jezelf nu een vegetariër noemen! Dat is iets om trots op te zijn (vinden wij), maar vindt je omgeving dat ook? De kans is groot dat je heel wat 'vragen' over je keuze moet beantwoorden. Wij helpen je alvast met deze handleiding.
Een apart soort humor zul je als vegetariër tegenkomen tijdens lunchtijd. Je collega’s of klasgenoten zullen het ineens nodig vinden om te melden welke vleessoorten zij vandaag op hun brood hebben of dat ze gisteravond zulke heerlijke ribbetjes hebben gegeten. Uiteraard is het doel van deze opmerkingen om je uit de tent te lokken. Lach er om of reageer er helemaal niet op, dan is voor hen de lol er meestal snel af.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!