Kumquats zijn van die kleine leuke, een beetje langwerpige minisinaasappeltjes. Rauw niet bijzonder lekker, maar wel in de marmelade!
Deze Turkse börek met olijven uit het gisteren door ons besproken kookboek 'Verse munt, lamsbout & baklava' zijn lekker veelzijdig: als voorafje, lunchgerecht, bijgerecht bij Turkse mezzes of voor in de lunchtrommel.
In het voorwoord van het kookboek Verse munt, lamsbout & baklava staat dat je ook als vegetariër je hart in Turkije kunt ophalen. Dat klinkt veelbelovend voor dit kookboek van de Turkse supermarkt Genco uit Amsterdam.
Stel: je bent ingesneeuwd, hebt het koud en drinkt liters thee om warm te blijven. Maar thee alleen is saai. En alleen maar theedrinken ook. Tijd om in actie te komen en koekjes te bakken. Dan kun je daarna weer lekker theedrinken en koekjes eten. Mjam.
Ja, natuurlijk eet je liever een ongesneden broodje van het Vlaamsch Broodhuys dan supermarktbrood in je weekend of maak je liever bruschetta van desembrood dan van opbakciabatta.
Lekker verwarmend bij koud weer en nog makkelijk ook: Indiase tomatensoep met balletjes.
Dit keer spotten we de nieuwe bonbon-collectie van Kees Raat.
Vegatopia gaat vernieuwd het nieuwe jaar in en dat delen we graag met onze lezers. Er zijn drie kookboeken te winnen! Vandaag een Italiaan: Vinazza.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!