Tomatenketchup altijd alleen maar uit een fles van Heinz gegeten? Maak het dan eens zelf, met geurige verse tomaten, appels, uien en een hoop specerijen. Bijvoorbeeld met onderstaand recept uit het eerder door ons met 4 sterren beoordeelde Sauzenboek van Paul Gayler.
Nee, het sauzenboek van Paul Gayler is geen jaren ’80 achtig werkje vol met dikke Franse roomsauzen. Het is een overzicht van allerlei warme en koude sauzen uit de hele wereld: Azië, de stille Oceaan, Noord- en Zuid-Amerika en meer. Erg handig om als naslagwerk in de kast te hebben.
Vinazza is de naam van een miniscuul plaatje in Noord-Italie, waar Diane Lensink een agriturismo heeft.
Haar gelijknamige boek, met als ondertitel 'De maan, het land en het leven' gaat over haar leven rondom en in het huis.
Dit keer: Vitamin Water
Wat doe je met een flesje granaatappelsap dat je puur niet enorm lekker vindt? Daar gooi je alcohol bij!
Geen gedoe met tomaten ontvellen, uren koelen en ander ingewikkelds, nee in 5 minuten klaar in de keukenmachine.
Zelf kokosmakronen maken. Waarschijnlijk iets wat je als kind weleens deed. Het is dan ook heel makkelijk, snel klaar en lekker.
Een bezoekster van het Vegatopia Kook-forum maakte een lekkere sla-stamppot. Sla in de stamppot? Jazeker, dat is lekker, fris en nog hartstikke zomers ook. Wij kregen het recept.
Niet dat armhaar niet sexy kan zijn, maar we worden een beetje giechelig van de cover van 'Magnifico' het nieuwe boek van Gino d'Acampo dat als ondertitel 'Italiaans eten is nog nooit zo sexy geweest' heeft. We zien de stoere Gino adoratief naar een knoflookje en gele ui staren die hij liefkozend in zijn hand houdt.
Altijd al zo'n mooie taart met zo'n vrolijke glazuurlaag willen maken? Of prachtig versierde cupcakes? Een Barbietaart? Marsepeinen roosjes? Dan is Taart om blij van te worden jouw boek!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!