Hoe kun je eetgek zijn en niet van markten houden? Markten zijn voor culinair journalist Onno Kleyn als de Efteling voor een kind: markten leven, markten zinderen, markten zijn altijd anders.
Wie wel eens naar de tv-programma’s van de Britse kok Rick Stein kijkt, moet het opgevallen zijn dat de man bijna nergens vrolijker van wordt dan van het bezoek aan een mooie, lokale markt. Rick Stein was voor een bliksembezoek in Nederland. Een goed moment om hem op de man af te vragen: ‘wat maakt winkelen op markten zo bijzonder?’
Met een stapeltje tortilla's maak je deze heerlijke Mexicaanse quesadilla's. Lekker als hapje tijdens een buffet of als voorgerecht.
Michelle Cranston schrijft voor de New York Times en het lifestyleblad Wallpaper. In het kookboek Fresh + Fast staan frisse gerechten met citroen, watermeloen, feta, munt en meer. Vaak lekker makkelijk maar toch behoorlijk bijzonder.
Zin om een keer ouderwets Hollands te koken? Met deze vegetarische jus maak je van je maaltijd een feestje.
Vijgen zijn in augustus en september overal te krijgen. Ze zijn erg lekker op een pizza met geitenkaas en rode ui.
Het thema van de Kinderboekenweek (7 t/m 17 oktober) is 'Aan tafel' en het kinderboekenweekgeschenk heet De wraak van het spruitje.
Voor vegetarische spruitjes heeft Koken & Zo een smakelijk stamppotrecept.
Tomatenketchup altijd alleen maar uit een fles van Heinz gegeten? Maak het dan eens zelf, met geurige verse tomaten, appels, uien en een hoop specerijen. Bijvoorbeeld met onderstaand recept uit het eerder door ons met 4 sterren beoordeelde Sauzenboek van Paul Gayler.
Nee, het sauzenboek van Paul Gayler is geen jaren ’80 achtig werkje vol met dikke Franse roomsauzen. Het is een overzicht van allerlei warme en koude sauzen uit de hele wereld: Azië, de stille Oceaan, Noord- en Zuid-Amerika en meer. Erg handig om als naslagwerk in de kast te hebben.
Vinazza is de naam van een miniscuul plaatje in Noord-Italie, waar Diane Lensink een agriturismo heeft.
Haar gelijknamige boek, met als ondertitel 'De maan, het land en het leven' gaat over haar leven rondom en in het huis.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!