Pho is een superkruidige Vietnamese soep. Aan tafel kun je er nog van alles extra in gooien (tauge, hete pepers, verse kruiden, limoensap), zodat ie helemaal naar eigen smaak is.
Onverwacht gasten in huis? Ineens zin om wat te knabbelen, maar je hebt slechts een saai blikje zoute pinda's in je kastje? Geen nood, die pinda's kun je eenvoudig omtoveren tot een lekkere, pikante snack.
Denk je aan zomerfruit, dan denk je vast aan frambozen. Je kunt er van alles mee maken, waaronder ook deze heerlijk frisse taart van Jessi. De lemon curd maakt hem extra fris en de maanzaadjes geven een nootachtige smaak aan de korst. Een echte zomertaart.
Imam Bayildi, ofwel ‘de imam die flauw viel’, is een lekker gerecht met aubergine en tomaat uit de oven. Waarom viel die imam eigenlijk flauw?
Dit keer spotten we op vakantie: mosterd van Savora
Tomaten zijn op dit moment goedkoop én lekker. Tijd dus om een lading te kopen om veel tomatensaus te maken en te bewaren in potten. Heb je van de winter ook nog wat. Gastredacteur Sandra vertelt hoe.
In de boekwinkel is deze zomer het tijdschrift Cucina Vegetariana verkrijgbaar. Met z'n tientallen vegetarische recepten voor maar 4,95 een koopje. Leuk cadeautje voor jezelf of een ander.
La Vita e Bella is het tweede kookboek van Jolande Burg. Wederom vegetarisch - net als 'De zon op je bord!' - en dit keer geheel Italiaans.
Het boek start met basisrecepten voor pasta, focaccia, pizzadeeg en ingemaakte paprika's.
Zondag 18 juli kun je echt lekkere aardbeien eten tijdens de open Arnhemse Aardbeienlunch op de Ronde Weide te Sonsbeek.
In Leiden is de allereerste milkshakewinkel van Nederland geopend. Op een foto in het Leidsch Dagblad staan twee vriendinnen vrolijk naast elkaar achter de toonbank. Ondanks dat milkshakes niet echt iets voor mij zijn, was ik toch te nieuwsgierig om niet langs te gaan. 70 smaken!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!