De kleine vegetariër is het vervolg op de dikke & dunne vegetariër. Wederom een boek van Antoinette Hertsenberg, ditmaal in samenwerking met diëtist Marion Pluimes.
De geur van kastanjes vult mijn kamer. Geweldig hoeveel lekkere dingen we dit weekend weer vonden buiten. De herfst is aangebroken. Gastredacteur Marij zoekt de bossen af op zoek naar eetbaar lekkers.
Een lezer had maïskolven op de markt gescoord en zocht op Vegatopia hoe je die lekker kunt bereiden. Daar schreven we nog niet eerder over, maar nu wel. We hebben namelijk een lekker snelle manier om ze te bereiden.
Zo, dat klinkt wel heel simpel: spinazie met ei. Dit gerecht van gebakken spinazie waarin het ei zachtjes meegaart is dan ook best snel te maken, maar het is wél heel erg lekker.
Dit keer spotten we lekkere muskaatdruiven uit het Westland
We kregen van Goodbite een megadoos opgestuurd met drie nieuwe producten om te testen. Nieuw in de schappen zijn de 'feta schnitzel', 'vers gehakt' en de 'notenburger'. We trokken wat pannen uit de kast en gingen aan de slag.
Hoe bevallen deze nieuwe producten ons?
Toen we op reis waren in Japan, kregen we voortdurend aubergines. Gebakken, gefrituurd, gestoomd, ingemaakt: de Japanners zijn er dol op. Wij vonden de zachte aubergines in een zoetig sausje het lekkerst. Maar hoe maak je die?
Op 4 oktober (dierendag ja) opent de vegetarische slager haar deuren in Den Haag. Maar wij mochten vandaag alvast voorproeven. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen.
Risotto maken moeilijk? Welnee en deze komt ook nog eens uit de oven, dus je hoeft er niet voor te roeren.
Zelf koken is vaak lekkerder, gezonder, goedkoper en soms net zo snel als een pakje open trekken. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe je zo'n wereldgerecht moet kruiden of hoe je röstirondjes zelf kunt maken. Dat staat nu allemaal in het nieuwe kookboek van Karin Luiten.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!