Gisteren recenseerden we Bismilla Arabia, vandaag een recept uit dit leuke kookboek om de sfeer ervan te proeven.
Bismilla Arabia is de opvolger van Arabia, de eerste samenwerking tussen Nadia Zerouali en Merijn Tol.
Oost-Europa staat nu niet echt bekend om haar vegetarische keuken. Vleesch, vleesch, vleesch bepaalt de toon. Toch komt de borsch-soep uit de Oekraïne met als hoofdbestandeel rode bietjes. Hier de vegetarische versie.
De schorseneer moet het niet echt van haar uiterlijk hebben, maar net als bij mensen zegt uiterlijk niet alles: in de langwerpige donkere wortels zit een heerlijke groente verstopt met een milde, boterzachte en ietwat zoete smaak.
In Love Soup beschrijft Anna Thomas haar grote liefde voor soep. Soep, zoals ze schrijft, is een ideaal gerecht. Is je keuken te klein, heb je maar drie ingrediënten in huis, of ben je geen wonder in de keuken? Dan is soep het antwoord.
Woei! is mijn reactie na het zien van dit boek. Vrolijk, chaotisch en veel zoetigheid vind je in deze kalender. Te zwaar om aan de wc-deur te hangen en je verjaardagen kun je er ook niet in kwijt, maar blij word je er wel van!
Dit recept voor gevegetariseerde Chicken Tonight is met quorn in plaats van kip, dus je zou het ook Quorn Tonight kunnen noemen. In een pittige tomatenroomsaus, rijkelijk gevuld met paprika en andere groente.
Vandaag het eerste artikel van onze nieuwe gastredacteur Frederike. "Als ik mensen vertel dat ik een vleesverlater ben kijken ze me met ogen als schoteltjes aan. Had ik geroepen dat ik een bijbaan had als stripper of was ontsnapt uit een tbs-kliniek dan kon de ontzetting niet veel groter zijn."
De huisgemaakte Vegatopia-ketchup was gisteren een razend succes op de Underground Boerenmarkt in Amsterdam. Sterker nog, we moesten veel mensen teleurstellen omdat 'ie zo snel uitverkocht was.
Daarom hier het recept.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!