In Ransdorp, een prachtig oud dorpje onder de rook van Amsterdam, staat een wel heel bijzondere (zorg)boerderij: de Dikhoeve. Op het land van deze boerderij grazen ruim 500 schapen vrij rond en van hun melk wordt een verrukkelijk kaasje gemaakt: ’t Skaepsrond.
Op 2 november was het zover: het kookboek van het jaar 2010 werd bekend gemaakt. Of beter gezegd: kookboeken, want er waren maar liefst vijf winnaars. “Eigenlijk was het maken van het boek de leukste tijd van mijn leven”, zegt de winnares in de categorie ‘het beste Nederlandse kookboek’, Yvette van Boven.
Dit keer spotten we de prenten van kunstenares Sia Whiddon!
Duitsers houden van vlees. Heel veel vlees. Dat ondervond ik weer eens toen ik een paar weken geleden in Frankfurt in een traditioneel Duits restaurant zat. Gelukkig vond ik tussen de schnitzels en varkenspoten twee gerechten die ik zonder moeite kon bestellen. Voorgerechten weliswaar, maar wel precies twee lokale specialiteiten.
Gisteren recenseerden we Bismilla Arabia, vandaag een recept uit dit leuke kookboek om de sfeer ervan te proeven.
Bismilla Arabia is de opvolger van Arabia, de eerste samenwerking tussen Nadia Zerouali en Merijn Tol.
Oost-Europa staat nu niet echt bekend om haar vegetarische keuken. Vleesch, vleesch, vleesch bepaalt de toon. Toch komt de borsch-soep uit de Oekraïne met als hoofdbestandeel rode bietjes. Hier de vegetarische versie.
De schorseneer moet het niet echt van haar uiterlijk hebben, maar net als bij mensen zegt uiterlijk niet alles: in de langwerpige donkere wortels zit een heerlijke groente verstopt met een milde, boterzachte en ietwat zoete smaak.
In Love Soup beschrijft Anna Thomas haar grote liefde voor soep. Soep, zoals ze schrijft, is een ideaal gerecht. Is je keuken te klein, heb je maar drie ingrediënten in huis, of ben je geen wonder in de keuken? Dan is soep het antwoord.