In de studentenkeuken wordt traditioneel veel uitgeprobeerd met fruit door de gerechten. Veel van die experimenten zijn een doorn in het oog van de smaakpolitie. Wat heeft een banaan bijvoorbeeld te zoeken in een zuurkoolschotel? Als culinair verantwoord antwoord op de alom bekende Pizza Hawaii volgt hier een basisrecept voor Chili Hawaii - met ananas uiteraard. Naar believen aan te passen - maar laat de banaan alsjeblieft achterwege.
In tegenstelling tot de andere paddestoelen, is het momenteel het seizoen voor cantharellen trompettes de la mort. Cantharellen zijn goudgeel van kleur en de trompettes zijn bijna zwart en minder stevig, maar wel taaier. Je kunt er een prima risotto mee maken, maar ook gestoofd in roomboter op toast is het heerlijk.
Knoflook is het hele jaar verkrijgbaar. Dat betekent helaas niet dat er ook het hele jaar door lekkere knoflook te koop is. In de zomer komt in Nederland de nieuwe lichting knoflook uit Zuid-Europa en zelfs Nederland zelf, op de markt.
Het aardbeienseizoen is echt bijna afgelopen. Ren dus naar de winkel voor een bakje smaakvolle aardbeien.
Bij Vegatopia roepen we al een aantal zomers dat cider het ideale zomerdrankje is. Prompt werden we uitgenodigd door Wouter van de webwinkel Cidercider.nl
We horen vaak dat mensen moeite hebben een lekkere vinaigrette te maken voor over de salade. Daarom hierbij: vinaigrette: de basics
Tijdens een Midden-Oosters etentje voor vrienden ontdekten we een lekker frisse bulgur. Een fijn gerecht om bij Midden-Oosterse hapjes te eten.
Minigebakjes maken doe ik vaker de laatste tijd. Het liefst die binnen vijf minuten klaar zijn, zoals framboos-aardbeiengebakjes of kersen-chocoladegebakjes.
Deze nectarinegebakjes kosten wat meer tijd en zijn niet zo mini, maar wel de moeite van het maken waard.
Gratin dauphinois is superlekker voor bij een dinertje en niet moeilijk om te maken. Je hebt er alleen even geduld voor nodig: de aardappelgratin moet een klein uurtje in de oven.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!