Paprika's gevuld met paneer, gado gado, een Hollands ovengerecht met spinazie en pasta: we hebben deze week heel veel verschillende, lekkere gerechten in het weekmenu!
Een fris-zoete salade voor de lunch, die niet alleen lekker en gezond is, maar ook goed vult voor de rest van de dag. Deze goed gevulde salade, met ook nog rozijnen en walnoten, wordt nog lekkerder als je hem een nachtje in de koelkast laat staan, waardoor hij ideaal is om als lunch mee te nemen naar het werk.
Deze week hebben we lekker veel groentegerechten: een ovenschotel met bloemkool, spaghetti die groen is van de spinazie, we koken met raapjes, hebben een goed gevulde wrap en nog veel meer. Geniet er weer van!
Dit is echt een geweldig gerecht! Mijn vriendin en haar vriend hebben enige tijd geleden een heerlijke veganistische gourmetavond voor mij en mijn man verzorgd, waar onder andere blokjes tofu met een kokos/ketjapsausje werd geserveerd. Ik heb deze saus mijn eigen draai gegeven en hem bij gemarineerde en gegrilde tofu opgediend.
In de vensterbank lag het rijtje pompoenen dat ik daar in de herfst had neergelegd me verveeld aan te kijken. Na een kwakkelwinter is het tijd om ze in de pan te hakken. In de koelkast staat een schaal gekookte krombekbonen, een type witte boon uit Noord-Holland. Wees gerust, als je deze boon niet kunt vinden dan kun je ook gewone witte bonen, cannelini- of bijvoorbeeld limabonen gebruiken.
We hebben weer allerlei afwisselende gerechten in ons weekmenu. We eten de eerste asperges op paasmaandag, maar we hebben verder ook rösti, groentekebabs, een gerecht met savooiekool, en een lekkere snack op vrijdag. En nog veel meer. Geniet van het lange paasweekend en hopelijk doe je kookinspiratie op voor de komende week!
Pasgeleden was het fijne theemerk Celestial Seasonings in Nederland om hun nieuwe theesmaak Dirty Chai te presenteren. Ter gelegenheid daarvan hield theesommelier Mariëlla Erkens een interessante lezing over thee en chai. Hier zet je niet alleen thee mee, je kunt het zelfs gebruiken in een curry. Luister mee.
Er bestaan vele avocadotaart-recepten, maar door er mijn eigen draai aan te geven is het toch een originele taart geworden. Hij is zalig romig van structuur door de avocado en heerlijk in combinatie met de bodem van noten en dadels. Je kunt de taart ook als dessert serveren, in acht kleine soufflébakjes. Je zou hem zelfs als (paas)ontbijt kunnen eten.
Dit is een feestelijk brood dat lekker fris is door de sinaasappel en zoet door de spijs. Een zoet breekbrood past mooi bij een uitgebreide brunch of ontbijt, misschien wel voor Pasen of Moederdag? Het is makkelijk te maken en desgewenst plantaardig. Ook deze variant, met bananen, is de moeite van het bakken waard.
Deze week hebben we een Indiase kikkererwtencurry, een quiche, een heuse gele paassoep en nog veel meer lekkers voor jullie in petto in ons weekmenu. Met nog best veel winterse ingredienten zoals bijvoorbeeld savooiekool en prei. Volgende week beloven we een recept met asperges. Het is nog heel even wachten voor er meer lente-groenten komen!