Heb je zin in wat anders dan gekookte of gebakken aardappelen, of aardappelpuree? Maak dan eens rösti. Natuurlijk niet van die kant-en-klare schijfjes uit de diepvries, maar gewoon zelfgemaakt. En dat is helemaal niet moeilijk. Een basisrecept.
Vanaf de herfst zijn Hollandse peren in het seizoen. Een mooie fruitsoort mee te koken in de winter dus, zeker in gebak en desserts! Chocolade en peren doen het klassiek goed samen. Daarom maken we vandaag een ultiem dessert van zoete peren met krachtige chocolade.
Het was eindelijk een beetje kouder afgelopen week en dat heeft ons flink veel zin in hartige, warme gerechten gegeven. Komende week op het menu dus allemaal gerechten waar je warm van wordt. Op ons weekmenu vind je onder andere een vegetarische cassoulet, een warme lasagna, pittige tempeh, een verrassend andijviegerecht en nog veel meer. Geniet er weer van.
Vorige week bespraken we het boek Vegetables that sparkle the conversation - Graanmarkt 13 en plaatsten we een recept eruit voor aardperen uit de oven met spinazie, champignons, hazelnoot en schapenkaas. Vandaag hebben we nog een aardpeer-recept uit dit boek van Seppe Nobels voor jullie, ditmaal met vijgen, linzen, tomaat en rozemarijn.
Al sinds een aantal jaren is het hip om een eigen moestuintje te hebben, of in ieder geval wat verse kruiden in de tuin of op het balkon. Uit het jaarlijkse onderzoek van webshop Allezadenkopen.nl blijkt dat moestuinieren in 2015 een nog hogere vlucht heeft genomen. Ook hebben ze gekeken welke groenten en kruiden het populairst zijn. In dit artikel bespreken we een aantal trends en geven wat handige tips.
Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan krijgen veel dames bonbons van hun geliefde. De meeste mannen houden echter niet zo van mierzoete chocolade. Speciaal voor alle mannen zijn deze stoere vegan truffels met whisky en gember! (Natuurlijk ook voor alle dames die niet zo’n zoetekauw zijn…)
We reizen deze week met ons weekmenu weer de wereld rond. Zo koken we Chinees, maken we met het oog op de lente een caponata van aubergine uit Italië, koken we met lekker Hollandse wintergroente als pastinaak en schorseneren en maken we een echte Britse nut roast. We hopen dat je er inspiratie door op doet!
Eergisteren bespraken we het boek Vegetables that sparkle the conversation - Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. Van redacteur Karl kreeg het viereneenhalve ster. Vandaag een recept uit dit boek voor aardperen uit de oven met spinazie, champignons, hazelnoot en schapenkaas.
Van Lima kregen we Yannoh opgestuurd: een lekkere koffievervanger met een geheel eigen smaak. Wij vinden het lekker om het puur te drinken, maar we maakten er ook een volwassen shake met banaan mee.
Ik noem dit geluk in een potje, omdat ik altijd zo blij word als ik dit proef. Lemon curd is van oorsprong Engels en past goed bij de traditie van een uitgebreid ontbijt of een high tea. Ik vind zelfgemaakte curd veel lekkerder dan gekochte. En het is zo gemaakt! Behalve op een brosse beschuit smaakt het ook erg lekker door vanillevla.