Het zal je maar gebeuren: zit je lekker in de metro op weg naar huis van je croissantje te genieten, duikt er ineens een menigte oom agenten en GVB-potentaten op je af. “Meekomen jij. Eten in de metro ist verboten!”
Bourgondische Ieren die houden van het prikken van een vorkje in een restaurant moeten oppassen als ze van hun belevenissen op internet verslag willen doen. De jury van een rechtbank in Belfast heeft afgelopen vrijdag een culinair journalist veroordeeld tot een geldboete van 25.000 pond, omdat haar pittige recensie over het vieze eten dat een pizzaboer haar serveerde lasterlijk en beledigend zou zijn. De jury kwam niet op het idee de kok een boete op te leggen omdat hij de dame in kwestie een vies maal had voorgezet.
Woensdag 14 februari is het weer valentijn en dus tijd om je geliefde te je verwennen met heerlijk eten en veel aandacht. Daarom geven we hier tips over welke ingrediënten je beter kan vermijden, welke ingrediënten je juist wel moet gebruiken en inspiratie voor 3 verschillende menu’s: een roze-rode, een hartvormige en een met heel veel chocolade!
Jan Peter, Wouter en André hebben het beste voor met bio-boeren en met consumenten die biologische producten willen kopen. Zo valt te concluderen uit het onlangs gepresenteerde regeerakkoord.
Wie in restaurants niet langer gestoord wil worden door sjekkieslurkers, pijprokers en sigarenpaffers moet nog geduld hebben. Het nieuwe kabinet wil pas in 2011 een algeheel rookverbod invoeren voor de horeca.
Eén hoeraatje voor de dappere mannen en vrouwen van de Voedsel- en Warenauthoriteit. Dag en nacht staan zij paraat om ons te beschermen tegen eet-onheil uit binnen- en buitenland. Zo hebben ze ons net weer behoed voor Spaanse giftomaten, gifpaprika's, gifaubergines, gifkomkommers, gifsnijbonen en gifijsbergsla.
De Nederlandse aardappelcoöperatie Avebe heeft een manier bedacht om eiwit uit aardappels te halen. Het aardappel-eiwit kan in voedingsmiddelen en farmaceutische producten eiwit vervangen dat nu nog van dierlijke komaf is. Tijd voor een nieuwe generatie vlees-vervangers uit aardappel-eiwit?
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!