Mars geeft je nieuwe energie schreeuwen de commercials je toe, maar voor strikte vegetariërs gaat die slogan binnenkort niet meer op: Masterfoods, de producent van de reep heeft namelijk aangekondigd dat het niet meer kan garanderen dat de repen geheel vrij zijn van ingrediënten die verkregen zijn door het doden van dieren.
Afgelopen zondag waren we op het Italië Evenement bij Kasteel de Haar in de provincie Utrecht. De weersvoorspellingen waren matig, maar uiteindelijk bleek het een prachtige dag te zijn en werden zelfs zonnebrillen tevoorschijn getoverd. Overal klonk Italiaans geleuter en in het goede gezelschap van andere mede-italianofielen vielen we van de ene bejubeling in de volgende.
De Amerikanen hebben het nu echt bont gemaakt: augurken met de smaak van mierzoete kauwgomballen. In het Zuiden van de VS zijn augurken die een weekje in een badje hebben gelegen van mierzoete Kool-Aid limonade, een felgekleurd sapje dat nog het meest doet denken aan kauwgomballen-limonade, razend populair.
Bevrijdingsdag vieren we op z'n Hollands: met een zelfgebakken appeltaart!
Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse keuken is toch wel de Indische keuken. Daarom willen we als onderdeel van de Hollandse week niet vergeten een echt Indisch gerecht te noemen: gado gado. Een Oosterse salade voor warme dagen.
Wat eet je als de lente is begonnen, maar het nog niet zo warm is dat je alleen maar pastasalade, couscous en koude soepen wilt eten? Het oud-Hollandse gerecht blote billen in het gras! Dit gerecht met spannende naam is helemaal niet moeilijk om te maken, maar wel heel lekker en eens een keer wat anders.
Koninginnedag betekent voor de meeste mensen: veel bier en vette happen. Wil je zeker weten dat die happen - naast vet - écht lekker zijn?
Maak je eigen kroketten. Ideaal voor wie geen zin heeft de stad in te gaan!
Zijn wij de enigen die moe worden van restaurants waar je niet eens een gewoon karafje kraanwater kunt krijgen? Heb je net een dure wijn besteld, mag je ook nog eens je portemonnee gaan trekken voor een fles Evian, Perrier of ander fancy watertje. Maar er is goed nieuws: in Californië is het nu een trend om alleen nog kraanwater te serveren en worden de dure merken water van de kaart gehaald.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!