Wilde venkel en rabarber is een boek over koken uit de moestuin. Is het ook leuk voor mensen zonder groene vingers, in de stad op drie-hoog achter? Ja zeker, er komen heerlijke recepten voorbij!
Bourgondische leven in Maastricht. Wie in Maastricht loopt, struikelt over de eettentjes, maar voor vegetariërs is het toch nog even zoeken. Vegatopia zet enkele leuke eetgelegenheden op een rijtje.
De Engelse supermarktketen Sainsbury’s heeft aangekondigd nog deze maand te stoppen met het gebruik van kunstmatige kleur- en smaakstoffen in de 120 soorten drank van het eigen huismerk. Vooral de zoetstof aspartaam is kritische consumenten al jaren een doorn in het oog. Over aspartaam wordt niet alleen gespeculeerd of het de gezondheid al dan niet aantast, de smaak van aspartaam is ook nog eens vies en laf.
De laatste wens van de ter dood veroordeelde Amerikaan Philip Workman was een vegetarische pizza. Niet voor hemzelf, maar voor een willekeurige dakloze. In Amerika is het nog altijd gebruik dat ter doodveroordeelden een galgenmaal mogen eten. Het is opmerkelijk dat Workman zijn maal wilde weggeven. Nog opmerkelijker is dat de pizza persé vegetarisch moest zijn.
Een Finse moeder, een Grieks-Cypriotische vader, geboren in Londen, kindertijd en jeugd in Zuid-Afrika, iets van de wereld gezien en later door de liefde in Italie verzeild. Dat is het verhaal van Tessa Kiros, die aan al die landen culinaire herinneringen overhield en er nu kookboeken mee maakt.
Het asperge-seizoen duurt nog tot 24 juni. Genoeg tijd dus om nog wat asperge-maaltijden te verorberen. Wij zetten vlug nog even acht tips en weetjes over asperges op een rij.
Ja! Een kwart van de Nederlanders brandt weleens z'n tong bij het controleren van de gaarheid van de pasta. We koken 'm trouwens nogal flink: de helft kiest voor gaar tot héél gaar. Maar één procent van de Nederlanders gooit de pasta tegen de muur om te controleren of deze al dente gekookt is, zoals de Italianen wel doen.
Bron: Grand'Italia Pasta Onderzoek
De soap rond de Mars reep wordt vervolgd. Werd van de week nog gemeld dat aan Engelse Marsen voortaan wei zal worden toegevoegd, nu heeft de producent van Mars aan de Engelse BBC laten weten dit te zullen nalaten.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!