Vegetarische burgers zijn bij bijna elke supermarkt te koop, maar Vegatopia- bezoekster Gwen maakt ze vaak zelf. Want: spannend en helemaal niet zo moeilijk. Wij waren nieuwsgierighoe ze dat doet.
Het basiskookboek van Lonny Gerungan helpt beginners op weg om zich de Indonesische keuken eigen te maken. Ook leuk voor vegetariërs? Best wel, ook al knikkert Lonny wel bijna overal trassi in...
Het overleven van een festival is voor vegetariërs makkelijker dan ooit. En voor wie nog wat onzeker is: wij vroegen ervaren festivalbezoeker Bart Braun de Vegatopia Festivalgids samen te stellen.
De cakes van Sophie is een vrolijkgekleurd, persoonlijk document van Franse kokkin en kookboekauteur Sophie Dudemaine. Het boek is opgedeeld in 4 hoofdstukken (cakes voor de lente, zomer, herfst, winter) en bestaat uit enkel cakerecepten.
Wilde venkel en rabarber is een boek over koken uit de moestuin. Is het ook leuk voor mensen zonder groene vingers, in de stad op drie-hoog achter? Ja zeker, er komen heerlijke recepten voorbij!
Bourgondische leven in Maastricht. Wie in Maastricht loopt, struikelt over de eettentjes, maar voor vegetariërs is het toch nog even zoeken. Vegatopia zet enkele leuke eetgelegenheden op een rijtje.
De Engelse supermarktketen Sainsbury’s heeft aangekondigd nog deze maand te stoppen met het gebruik van kunstmatige kleur- en smaakstoffen in de 120 soorten drank van het eigen huismerk. Vooral de zoetstof aspartaam is kritische consumenten al jaren een doorn in het oog. Over aspartaam wordt niet alleen gespeculeerd of het de gezondheid al dan niet aantast, de smaak van aspartaam is ook nog eens vies en laf.
De laatste wens van de ter dood veroordeelde Amerikaan Philip Workman was een vegetarische pizza. Niet voor hemzelf, maar voor een willekeurige dakloze. In Amerika is het nog altijd gebruik dat ter doodveroordeelden een galgenmaal mogen eten. Het is opmerkelijk dat Workman zijn maal wilde weggeven. Nog opmerkelijker is dat de pizza persé vegetarisch moest zijn.
Een Finse moeder, een Grieks-Cypriotische vader, geboren in Londen, kindertijd en jeugd in Zuid-Afrika, iets van de wereld gezien en later door de liefde in Italie verzeild. Dat is het verhaal van Tessa Kiros, die aan al die landen culinaire herinneringen overhield en er nu kookboeken mee maakt.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!