McDonald's serveert deze week hamburgers, frietjes, salades en nog zo het een en ander aan 3,5 miljoen Nederlanders.
De keten wil in ons land en de rest van Europa overigens af van z'n 'hamburger-imago' door meer regionale producten te gaan verkopen. Ook het design van de restaurants zal beter afgestemd worden op de lokale voorkeuren.
Marketinggoeroes denken dat het bijsturen van de McDonald's-formule een kansloze missie is. Er zou in landen als Nederland nauwelijks een regionale keuken bestaan en bovendien is de hamburgerketen juist geliefd vanwege "de voorspelbare kwaliteit en het gebrek aan variatie."
Bron: Dagblad De Pers
Acht van de tien Nederlanders zou bereid zijn meer te betalen voor biologische producten, zo blijkt uit onderzoek van Ernst en Young. Hoeveel meer? Wel twintig procent meer! Zegt de helft van de geënquêteerden. Een zuunige Hollander die zomaar extra geld wil gaan uitgeven, dat moet in de krant!
Hoe is het om als vegetariër te leven bij onze oosterburen? Eelco woont met zijn vriend in Duitsland en vertelt ons over de Duitse eetgewoonten en over het vegetarische leven aldaar.
Raw is hot! Kate Wood probeert ons in Raw Living - Detox your life and eat the high energy waymet rauwe hapjes te verleiden tot een gezonder leven met meer energie en meer seks.
Turkse bonbons zonder zuivel of chocola, maar wel een hoop suiker. Leuk voor bij de koffie of thee?
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de pruimen niet persoonlijk heb zien hangen, maar dat ze mij keurig werden aangeleverd in emmers en dozen. Kilo’s tegelijk, vers en onbespoten uit de tuin van mijn tante. Wat kan ik er mee maken, vroeg ik aan oma. “Moes” zei ze. Wat kan ik er mee doen, vroeg ik een tante. “Moes”. Kilo’s pruimenmoes leek me iets te veel van het goede, dus gelukkig maar dat internet, kookboeken en de Vegatopia-redactie uitkomst brachten.
De Amerikaanse chefkok Peter Berley heeft een nieuw kookboek uitgebracht: The Flexitarian Table. Dit keer geen plantaardig boek, maar een boek voor zowel vegetariërs als vleeseters. Is het wat? Het eerste dat we er uit kookten was meteen onvergetelijk lekker!
Onderzoeksbureau TNO heeft een manier bedacht om te frituren zonder vet, maar mét stoom. Deze nieuwste kookmethode, die gebruik maakt van oververhitte stoom, zou volgens de onderzoekers niet alleen voordelig zijn in de strijd tegen eten dat dik-maakt. Ook de horeca zou tal van voordelen moeten hebben aan de nieuwe methode, aldus TNO.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!