Raw is hot! Kate Wood probeert ons in Raw Living - Detox your life and eat the high energy waymet rauwe hapjes te verleiden tot een gezonder leven met meer energie en meer seks.
Turkse bonbons zonder zuivel of chocola, maar wel een hoop suiker. Leuk voor bij de koffie of thee?
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik de pruimen niet persoonlijk heb zien hangen, maar dat ze mij keurig werden aangeleverd in emmers en dozen. Kilo’s tegelijk, vers en onbespoten uit de tuin van mijn tante. Wat kan ik er mee maken, vroeg ik aan oma. “Moes” zei ze. Wat kan ik er mee doen, vroeg ik een tante. “Moes”. Kilo’s pruimenmoes leek me iets te veel van het goede, dus gelukkig maar dat internet, kookboeken en de Vegatopia-redactie uitkomst brachten.
De Amerikaanse chefkok Peter Berley heeft een nieuw kookboek uitgebracht: The Flexitarian Table. Dit keer geen plantaardig boek, maar een boek voor zowel vegetariërs als vleeseters. Is het wat? Het eerste dat we er uit kookten was meteen onvergetelijk lekker!
Onderzoeksbureau TNO heeft een manier bedacht om te frituren zonder vet, maar mét stoom. Deze nieuwste kookmethode, die gebruik maakt van oververhitte stoom, zou volgens de onderzoekers niet alleen voordelig zijn in de strijd tegen eten dat dik-maakt. Ook de horeca zou tal van voordelen moeten hebben aan de nieuwe methode, aldus TNO.
Taart zonder oven: vier voorbeelden van hoe simpel of ingewikkeld je een taart kunt maken als je oven kapot is.
De zomervakantie staat weer voor de deur. En wat is er fijner dan lekker eten in de zon? Vegatopia vindt dat het tijd is voor een pizza-special! Degenen die weleens naar Italië zijn geweest weten dat je daar de lekkerste pizza's eet. Veel mensen houden van pizza, maar weinig mensen maken het zelf. Met een goede oven en wat basistrucjes kan het echter prima thuis!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!