Aan het begin van het jaar schreven we al: eten uit Singapore is hip. De Singaporese keuken is echt heel interessant, met invloeden uit allerlei windstreken. We vroegen Rosie van kookschool Flavours of Singapore om ons meer te vertellen over de Singaporese keuken.
We weten wel: caponata eet je het best zomers, koud geserveerd. Maar zo met de lente in het verre vooruitzicht is 'ie ook flink lekker.
Vette Dinsdag, Mardi Gras, Shrove Tuesday, Pancake Day, Fat Tuesday. Allemaal benamingen voor de laatste dag van het carnavalsfeest, de dag voor de vastenperiode. En om ondanks alle alcohol die laatste dag nog hossend mee te kunnen maken, moet je goed eten. Met... een pannenkoekentaart!
Kaas en peer. Een combinatie die zó goed bevalt dat er spreekwoorden en boeken aan zijn gewijd. Wat te denken van het spreekwoord al contadino non far sapere quanto è buono il formaggio con le pere: laat de boer niet weten hoe goed kaas met peren smaakt. Waarom mag de boer dat niet weten?
Dit keer spotten we lekkere fudge
We zijn niet zo van het koken uit pakjes en zakjes. Maar er zijn uitzonderingen. Sambal? Maken we niet zelf. Thaise groene currypasta? Kopen we vaak bij de toko, maar in de gewone super zijn geen vegetarische varianten te vinden. Voor iedereen die geen toko bij de hand heeft nu een recept om het zelf te maken.
Wie geen zin heeft om te wachten tot de zomervakantie, krijgt alvast een voorproefje van Italië bij de zesde editie van Italia al Dente. In het weekend van 19 en 20 maart staat Loods 6 in Amsterdam volledig in het teken van de Italiaanse keuken.
We horen steeds mensen die aan het klooien zijn met tempeh. Geen goeie smaak, aanfikkende marinades en andere drama's. Dit gerecht is niet zo ingewikkeld, maar wel erg lekker.
In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen vandaag, grasduinde Vegatopia in het digitale landschap op zoek naar authentieke oerhollandse streekgebakjes. Maak kennis met de Limburgse Nonnevot, de Overijsselse knieper, het Friese duimpje en vele andere Oudhollandse streekgebakjes.
Gastredactrice Jessi vindt de winterpostelein op de boerenmarkt te mooi om te laten liggen. Normaal gaat het in de stamppot, maar ter afwisseling bedacht ze een romig pastarecept met postelein en walnoot.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!