Clafoutis is een zoetige taart van een zacht, eierig beslag, vaak met kersen of pruimen. Maar ook hartig is het een succes: het kost een uurtje, maar ondertussen kun je makkelijk de was doen of een soap kijken. En lekker dat het is!
De complete Indonesische keuken van Lonny Gerungan is een fijn compact boek met vrolijke kaft (nieuwe uitgave). Binnenin bevinden zich 785 recepten van verschillende Indonesische eilanden.
De beste vrouwelijke kok van de wereld is ze, vindt Felix Wilbrink van De Telegraaf: Skye Gyngell, chef van Petersham Nurseries in Richmond en schrijfster van kookboeken. Bij uitgeverij Fontaine verscheen onlangs Mijn Keukengeheimen, en als iemand zo op het schild wordt gehesen willen we dat natuurlijk lezen.
Wanneer je begint met het maken van bento's, zul je merken dat het hebben van een goede voorraad enorm handig is. Hoe leuk het ook is, dat inpakken van je lunch, weinig mensen staan er twee uur eerder voor op.
In Ons Eten zijn de verhalen van Mac van Dinther, die eerder in de Volkskrant verschenen, gebundeld. Het boek is een zoektocht naar de onderdelen van een gemiddeld Nederlands bord. Mac gaat op zoek naar de oorsprong van tomaten, aardappelen, sla, varkensvlees en yoghurt en vergelijkt telkens de biologische en de gangbare industrie met elkaar.
Mariëlle, bezoekster van het Vegatopia-forum, reisde uitgebreid door Thailand. Als vegetariër. Over haar ervaringen wilden we wel wat meer weten en dus schreef ze die voor ons op.
De basis voor dit kookboek van voedingsconsulente Hilde Demurie wordt gevormd door 43 seizoengroenten. Elk seizoen biedt de natuur ons groenten aan die ons lichaam in die periode nodig heeft. Bovendien laten seizoengroenten een minder grote ecologische voetafdruk achter en ze zijn daardoor meestal nog goedkoper ook.
Met deze maand: paardenbloemenjam, Stenen-Tijdperkkonijntjes hadden het ook niet makkelijk, een sexy vegan van 71, vegetarische nerds en bizarre Kindersurprisefans.
Dit keer spotten we Sunwarrior Raw Vegan Rice Protein Powder
Spaghetti aglio, olio e peperoncino is Italiaans voor spaghetti met knoflook, olijfolie en een pepertje. En meer is het ook niet. Je draait het in een vloek en een zucht in elkaar en het smaakt hemels, zeker als je het bestrooit met versgeraspte Italiaanse harde kaas.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!