Zacht. Romig. Zoet, met een rins randje. Tart, zouden de Engelsen zeggen. Appelstroop, een ingrediënt dat je veelal op kinderboterhammen aantreft, maar niet zo snel in ijs. Serveer deze parfait als dessert met een toef lobbige slagroom en een knapperig koekje als 'lepel'.
Yvette van Boven schreef vorig jaar het mooie kookboek Home Made. Dit najaar komt Home Made Winter uit. En wij mogen als opwarmertje alvast een recept uit Home Made Winter publiceren!
Koken voor kleine sterren is 'hét inspiratieboek voor ouders met jongere kinderen. Dat wordt ons beloofd in de ondertitel. Julius Jaspers en Ron Blaauw verzorgden de recepten van dit nieuwe, hippe kookboek voor kleine kinderen en hun ouders. Kok Alain Caron nam de fotografie voor zijn rekening. En Wim de Jong (Volkskrant) deed de interviews met bekende Nederlandsers en culifiguren.
Dit ijs is heel geschikt voor zomerdagen die de herfst na-apen. En veel simpeler kan het bijna niet. Je mengt room, melk, suiker en een flinke scheut Bailey's door elkaar, en gebruikt de ijsmachine en/of de vriezer om er ijs van te maken.
Een ijsjesboek met een aardbeienijsjesroze kaft: I'm happy! Dat was de Guild of Food Writers ook, want zij bekroonden dit boek onlangs tot kookboek van het jaar.
Vegatopia-lezeres Eva en haar vriend zijn in het gelukkige bezit van een kampeerbusje. Van al dat rondtrekken krijg je honger en wat maak je dan in je mobiele minikeukentje? Eva bekeek voor ons de tips en recepten in het kookboek Koken Op Wielen. Hebben vegetarische kampeerders ook wat aan dit boek?
Zwart-oogboontjes zitten, als ze al bekend zijn, een beetje in het verdomhoekje van grutten, geitenwollensokken en peulvruchten die uren moeten weken. Maar noem ze 'Black Eyed Peas', denk aan een hippe band en maak er een swingende salade mee, met ingemaakte citroenen.
In De smaakbijbel van Niki Segnit staan heel veel korte receptjes en recept-ideeën.
We kozen een van onze favoriete combinaties: dille en bieten, en dan ook nog gegarneerd met aardappel, in zomerse koude soep.
Welke smaken combineren goed, en waarom dan? In De smaakbijbel probeert Niki Segnit daar een antwoord op te geven, vanuit de wetenschap, (kook-)literatuur of eigen ervaring. En dat gaat zo vrolijk en enthousiast, dat je het boek het liefst mee naar bed zou nemen, om voor het slapen gaan nog even te lezen over de combinatie 'banaan en anijs'.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!