Dit keer spotten we smeuïge plakken broodbeleg
Een bento lunchbox kan ook gewoon gevuld worden met een Hollandse aardappel. Maar we maken er natuurlijk wel iets bijzonders van... met paarse aardappels.
Gisteren gaven we vier-en-een-halve ster aan het India Cookbook van Pushpesh Pant. Vandaag een recept uit dit boek voor een curry met Indiase kaas, tamarinde en kokos. Dit gerecht komt uit Hyderabad, een regio in de zuidelijke staat Andhra Pradesh. De maaltijden uit Hyderabad staan er om bekend dat ze een zuur tintje hebben; dat zou de mond verfrissen in de altijd aanwezige droge hitte daar.
Een schattig, klein katoenen tasje omhult "the only book on Indian food you'll ever need". Anderhalve kilo aan papier, gevuld met 1000 recepten. Kun je je nog meer wensen?
Loes Janssen Miraglia, auteur van het eerder verschenen Sicilicious, heeft een nieuw kookboek gemaakt. Met Italiaans vegetarisch mogen we ons gelukkig prijzen. Met de recepten in dit boek kun je een heel menu maken, zonder dat je terug moet vallen op pasta als hoofdgerecht.
Er zijn mensen die thuis werken. Zij hebben geluk, want met je eigen keuken binnen bereik kun je lunchen zoals je wilt. Maar de meeste mensen werken op kantoor en in veel kantoren zit een kantine. Mijn vriend had een werkgever die dagelijks voor een biologische lunch zorgde. Voor tien cent een biologische boterham, kon dat maar overal zo zijn.
Iemand die om mij bezorgd is, heeft in eigen grond geteelde bloemkool meegebracht. Ze denkt dat lekker eten en drinken mijn geestelijk welbevinden bevordert en bewijst daarmee mij na al die jaren te doorgronden.
Ik kon mezelf er maar ternauwernood van weerhouden om mijn koffer vol te stoppen met tofu voordat ik naar Barcelona vertrok. Ik stelde me de stad voor als een plek waar, als je een restaurant wilde binnengaan, je je eerst een weg moest banen tussen bengelende worsten, starende vissen en robuuste hammen. Niets bleek minder waar.
Wie zich graag aan ijsrecepten verlekkert, heeft het zich vast wel eens afgevraagd: is er verschil tussen roomijs en gelato, of is gelato gewoon het Italiaanse woord voor ijs? En is een semi-freddo nu echt een andere ijssoort of staat die naam simpelweg wat stijlvoller op menukaarten en in kookboeken?
We hebben er in Nederland een kookmagazine bij: het Jamie magazine, van, hoe kan het ook anders, de Britse chef Jamie Oliver. Zoals we wel van Jamie gewend zijn, is er ook voldoende aandacht voor vegetarische recepten in dit twee-maandelijkse magazine. In het augustus/september nummer dat nu in de winkel ligt, vind je onder andere een vegetarische barbecuespecial.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!