Venkel en sinaasappel vormen een bijzonder goede combinatie. En er liggen weer heel lekkere, sappige sinaasappels in de winkel bovendien.
Voor 2 personen
1 venkelknol in dunne schijfjes gesneden
2 kleine sinaasappels
2 el olijfolie
2 el rode wijnazijn
mespuntje mosterd
1 tl maanzaad
zout naar smaak
handje rucola of radicchio (rode sla)
- Snij het kapje van de venkel en de uiteinde ook. Snij de knol dan in dunne schijfjes. Dat kan ook met een mandoline. Doe in een kom.
- Schil de sinaasappels, en snij in plakjes of partjes. Doe bij de venkel.
- Snij de rucola of radicchio fijn en doe bij de venkel.
- Meng de azijn met de mosterd en wat zout. Meng dan de olie en het maandzaad er door. Giet over de venkel en sinaasappel.
Lekker bij gnocchi.
Meer venkel!