Roedjak is een Indonesische fruitsalade met de perfecte combinatie zoet, zuur, zout en verrassend genoeg ook scherp. Je kunt er allerlei soorten fruit en zelfs komkommer doorheen doen, maar ik maak een supersnelle mono-fruitroedjak met sinaasappel.
Koning Winter lijkt dit jaar toch echt over te slaan. De lente hangt al in de lucht, en dan krijg ik zin in bijpassende gerechten. Deze salade met venkel en mierikswortel heeft naast een heleboel frisheid ook een lekker pittig randje.
Vroeg of laat krijgt iedere vegetariër de vraag. "Maar krijg je dan wel genoeg voedingsstoffen binnen?". Met deze hartige taart zit je zeker goed: ei, kaas, noten en drie soorten groenten.
Onlangs recenseerden we Easy Peasy. Vandaag geven we een recept uit dit nieuwe boek. Hij staat in het hoofdstuk voor zwangere vrouwen, maar, hee, chocoladetaart lusten we allemaal toch? Je moet wel even langs de biowinkel voor wat funky ingrediënten.
Je kunt in andere seizoenen dan de zomer frambozen uit de vriezer gebruiken en met de staafmixer pureren tot een moes.
Kaasfondue is het troosteten bij uitstek, en het maakt elke lange winteravond gezellig. Wanneer je geen kaas wil of kunt eten, dan hoef je niet langer te wanhopen: probeer gewoon het onderstaande recept!
Hummus hoeft niet altijd van kikkererwten gemaakt te worden. Je kunt er in principe alle peulvruchten voor gebruiken. Daarom maken we nu een Hollandse winterhummus op basis van kapucijners. Lekker als aperitief op een cracker of gewoon op brood.
Ik ben geen grote fan van vleesvervangers, maar wel een liefhebber van junkfood af en toe. Daar komen vleesvervangers goed van pas, bijvoorbeeld in deze vega(n) worstenbroodjes.
Ze zaten in de groentetas vorige week, de raapjes. Kleine mooie paars-witte knolletjes waarvan ik altijd dacht dat die alleen in mei in het seizoen waren. Meiraapjes heten ze dan. De rest van het jaar blijken ze gewoon raapjes genoemd te worden. Met een pittige smaak die een beetje aan radijs doet denken, kunnen ze prima tegen de stevige andere ingrediënten van deze soep op.
Zoete couscous is in Marokkaanse huishoudens een gerecht op zich, terwijl het in restaurants vaak als nagerecht geserveerd wordt. Couscous, melk, boter, amandelen en kaneel horen er zeker in. Ik heb nog wat typisch Marokkaanse smaken, zoals munt en oranjebloesemwater, toegevoegd om een lekker en kleurrijk nagerecht te creëren.
Gisteren recenseerden we het leuke nieuwe The Green Kitchen. Vandaag geven we een recept voor koekjes van quinoa, bloemkool & wilde knoflook. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken en spinazie of bosuitjes voor de kleur.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!