Dit recept met kropsla is zomers fris en knapperig maar vanwege de combinatie met kikkererwten en een pittige dressing ook geschikt voor andere jaargetijden.
Bijgerecht voor 4 personen of grote salade voor 2
Voor de salade:
1 kropsla
½ komkommer
1 sjalotje
1 blikje kikkererwten, uitlekgewicht ± 130 g
± 30 taggiasche-olijven
stuk winterpeen van 10 cm
Voor de dressing:
3 el olijfolie
2 tl citroensap
1 teentje knoflook
snufje (zee)zout
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
optioneel: verse of gedroogde kruiden naar keuze, zoals bieslook of peterselie; ½ tl komijn
- Snij de kropsla in repen van 1 centimeter. Was en droog de sla met behulp van een slacentrifuge.
- Schil de komkommer (of niet), schraap de zaadlijsten eruit (anders krijg je een te natte salade) en snij in kleine blokjes.
- Snipper het sjalotje fijn.
- Laat de kikkererwten en de olijven uitlekken.
- Snijd de wortel julienne of rasp de wortel.
- Meng al deze ingrediënten in een grote schaal.
- Knijp het teentje knoflook fijn in een schaaltje en vermeng dit met de andere ingrediënten voor de dressing.
- Meng de dressing door de salade en laat even een kwartiertje intrekken.