Breng wat zomer in de keuken met deze kruimelkoek vol met exotische ingrediënten. De ananas, dadels en kokos zorgen samen voor een tropisch tintje en de rum geeft net dat beetje extra. Ook zonder rum is het een prima koek trouwens, mochten er kinderen mee willen snoepen.
Gastredacteur Marleen en haar collega's ontvingen als dank een doos vol lekkers van de groenteboer. In deze doos zat onder andere daslook. Wat is het en wat kun je ermee?
Al sinds ons kookboek uit is, zit ik lekkerbekkend naar het recept voor witte asperges in sinaasappelsaus met pistachenoten en feta te staren. Toch maakte ik de eerste asperges klaar met bieslookboter en ei, zoals ik zo neurotisch elk jaar doe met de allereerste.
Onlangs recenseerden we Morito van Sam & Sam Clark. Dit eenvoudige maar erg lekkere recept komt uit dat boek. Heel smakelijk bij falafel zoals op de foto, maar ook fijn als saladedressing of dipsaus bij rauwkost.
Een Surinaamse roti is niet ingewikkeld om te maken, maar je bent er wel even mee bezig. Dat is zeker de moeite waard: dit gerecht streelt je smaakpapillen. Geen wonder dat roti door veel Surinamers, maar ook Nederlanders, wordt beschouwd als echt comfort food.
In mijn, tot nu toe weinig bevredigende, jacht naar geluk en rijkdom schafte ik in de plaatselijke toko een Maneki Neko, een gelukskat, aan. Een zonnecelletje doet het geel glinsterende beest continu met zijn arm zwaaien waardoor hij, als ik de verkoopster moet geloven, geluk brengt.
Eerder bespraken we Eten uit de Volkstuin. Vandaag geven we jullie één van de vele leuke recepten uit het boek: pavlova met rode bes. Erg feestelijk en eigenlijk niet eens moeilijk om te maken.
Morgen is het Koningsdag en traditiegetrouw creëren we iets speciaals voor die feestdag. Ditmaal een heerlijke, stevige en smeuige cake, vol met oranje worteltjes! Hij wordt opgediend met een Argentijnse 'saus' die op smaak gebracht is met nog meer oranje lekkers, namelijk sinaasappel. De cake smaakt de volgende dag nóg lekkerder.
Van gastredacteur Jennifer kregen we maar liefst drie recepten voor een heerlijke Arabische maaltijd: een Palestijnse freekehsoep, een salade met oranje paprika, rode kool en groene pepers, en hartige spinazieflapjes die op smaak zijn gebracht met sumak, granaatappelmelasse en rode peperpasta.
Deze mac and cheese minitaartjes heb ik in Schotland leren kennen. Hoewel ik de twee dagen ervoor ook al macaroni met kaas gegeten had, kon ik toch de verleiding niet weerstaan. Ik heb het recept niet letterlijk gekopieerd, maar eerder verwerkt tot een meer Belgisch-Nederlandse versie.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!