Dit is al weer de tweede week dat we een weekmenu plaatsen. Houden we het deze week zo warm? En hoe tover je zonder heel lang in een warme keuken te staan iets lekkers op tafel? We hebben weer voor alle dagen recepten.
Deze salade heb ik een aantal jaar geleden gemaakt met de ingrediënten die ik toen toevallig in huis had. Sindsdien maak ik het recept op regelmatige basis opnieuw, het hele jaar door. Het is een eenvoudig gerecht dat tegelijk fris en scherp is. Het maakt niet uit of je nu bleekselderij of groene selderij gebruikt. Voor de appel gebruik ik doorgaans wel Jonagold.
Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!
Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen! Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.
Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.
Wat kan je zoal doen met aubergines? Meestal kom je niet veel verder dan een ratatouille of een ander groentestoofpotje. Wist je dat je aubergines ook kan gebruiken voor een aromatische soep? Deze soep combineert de aubergine met de zoetige smaak van rode paprika.
Een snelle pasta-pesto voor de Makkelijke Maandag. Staat je moestuin vol met rucola? Maak dan extra veel van deze pesto en gebruik het op brood, toastjes of panini, of meng het met wat naturel roomkaas en vul er champignons mee die je gaart op de barbecue.
Pindakaas, ik ben er dol op. En dan liefst met een flinke lik sambal erop, lekker pittig. In dit eenvoudige recept zijn die twee onderdelen samengebracht. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een keukenmachine.
Onlangs plaatsten we een bespreking van het fijne boek Persiana. Vandaag geven we je maar liefst drie recepten hieruit voor een Feestelijke Persiana-Zaterdag: Perzische kruidenrijst (Sabzi Polow), gebakken eieren met feta, harissa-tomatensaus & koriander, en een salade van radijs, komkommer & rode ui met een munt-oranjebloesemdressing!
De witlofjes die mijn bioboer levert, liggen me altijd een beetje te verleiden vanuit de groentela. Of ik misschien een keertje wat anders met ze wil maken dan alweer een salade met appel en ei? Nou nee. Collega Sven stopt ze trouwens in een lekkere Belgische witloftaart, waarvan je het recept in ons kookboek vindt.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!