Eergisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger, waarin je volop inspiratie vindt voor niet-alledaagse combinaties van ingrediënten. Sommige recepten lijken op het eerste gezicht wel erg experimenteel, maar blijken toch zeer 'bodenständig' (met beide benen op de grond) te zijn. Zoals dit recept, het tweede dat we mogen publiceren.
Gisteren bespraken we het Duitse kookboek 'Vegetarisch mit Leidenschaft' van Andi Schweiger. In het boek vind je vele verrassende recepten waarin ingrediënten net even wat anders dan gebruikelijk worden verwerkt. Vandaag een recept voor een Aziatische lasagne met wonton deegvellen.
De lente is begonnen! Wij krijgen dan meteen zin in salades en andere niet al te zware gerechten. Deze salade past daar heel goed bij, hoewel hij vullend genoeg is om als maaltijdsalade te worden gegeten.
Zoete Zondag! Dit recept voor heerlijke fudge met vanille komt uit het maandag besproken boek Atelier Confiserie.
Een recept voor gnocchi geven is moeilijk. Voor gnocchi moet je een beetje gevoel kweken. Laat je niet afschrikken door mijn lange werkbeschrijving en kijk eens een filmpje op YouTube. Je zult zien dat het minder moeilijk is dan je dacht. Ervaring met het maken van verse pasta of brood helpt ook. Dit gerecht is ideaal voor een Feestelijke Zaterdag!
Sinds ik mijn nieuwe hobby, het bakken van brood, volgens de rest van het gezin wat al te enthousiast beoefen, is het probleem van oudbakken brood ontstaan. Uiteraard heb ik, als alle enthousiaste hobbyisten, dit als onzin afgedaan.
Je hebt het al een paar keer langs zien komen op Vegatopia: freekeh. Freekeh is een graan in opkomst, jonge geroosterde groene tarwe om precies te zijn. Artisan Grains en de Culinaire Werkplaats organiseerden een bijeenkomst over freekeh om te laten zien wat je er allemaal mee kunt doen.
Vandaag is het Pi-day, de dag waarop wiskundigen het getal π eren. Van wiskunde heb ik geen verstand (Wikipedia wel), maar ik grijp graag elke gelegenheid aan om een 'pie' te bakken. Liefst een zoete, maar voor deze dag bedacht ik een zeer goedgevulde hartige versie met bataat, sperziebonen, bleekselderij, Kipstuckjes en een pindasaus.
Groen met citroen is mijn favoriete thee, wekelijks gaan er heel wat zakjes doorheen. Maar wat als je met die titel in je hoofd een recept bedenkt, met alleen met groene ingrediënten? Dan krijg je bijvoorbeeld deze salade met 'supergraan' freekeh, geroerbakte boerenkool, kappertjes, knapperige groene appel en een frisse citroendressing.
Gisteren publiceerden we een recensie van het nieuw boek van Jonathan Karpathios. Vandaag krijgen jullie een recept uit dit boek. Een voorschot op de lente: Koude doperwtensoep met munt en crème fraîche. Tekst en recept zijn van Jonathan.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!