Vind jij het ook moeilijk om elke week te bedenken wat je nu weer gaat eten? Hoe combineer je nu die koolrabi of die andere gekke groente en hoe eet je ook nog een beetje gebalanceerd? Wij hebben daar iets op verzonnen: het Vegatopia-weekmenu. Elke week lekkere en gevarieerde recepten voor maandag tot en met zondag!
Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen! Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. De foto's blijven nog een verrassing, want de foto's die wij hier plaatsen, zijn nog niet de officiële. Vandaag: dahl, een Indiaas linzengerecht.
Het is erg warm en ik krijg zin om te experimenteren met salades. Maaltijdsalades, voorafjes, bijgerechten. Als het maar koud is! Dit is een leuk voorgerecht met aspergepunten die ik niet wilde veroordelen tot aspergesoep of botersaus en eikruim. De rest van de ingrediënten plukte ik in mijn tuin. Aspergepunten en rucola combineren goed samen, het is een fijn contrast tussen zoet en bitter. Maak de salade af met een pittige dressing.
Wat kan je zoal doen met aubergines? Meestal kom je niet veel verder dan een ratatouille of een ander groentestoofpotje. Wist je dat je aubergines ook kan gebruiken voor een aromatische soep? Deze soep combineert de aubergine met de zoetige smaak van rode paprika.
Een snelle pasta-pesto voor de Makkelijke Maandag. Staat je moestuin vol met rucola? Maak dan extra veel van deze pesto en gebruik het op brood, toastjes of panini, of meng het met wat naturel roomkaas en vul er champignons mee die je gaart op de barbecue.
Pindakaas, ik ben er dol op. En dan liefst met een flinke lik sambal erop, lekker pittig. In dit eenvoudige recept zijn die twee onderdelen samengebracht. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een keukenmachine.
Onlangs plaatsten we een bespreking van het fijne boek Persiana. Vandaag geven we je maar liefst drie recepten hieruit voor een Feestelijke Persiana-Zaterdag: Perzische kruidenrijst (Sabzi Polow), gebakken eieren met feta, harissa-tomatensaus & koriander, en een salade van radijs, komkommer & rode ui met een munt-oranjebloesemdressing!
De witlofjes die mijn bioboer levert, liggen me altijd een beetje te verleiden vanuit de groentela. Of ik misschien een keertje wat anders met ze wil maken dan alweer een salade met appel en ei? Nou nee. Collega Sven stopt ze trouwens in een lekkere Belgische witloftaart, waarvan je het recept in ons kookboek vindt.
We horen altijd dat aubergine een probleemgroente is. Daar vinden wij niks van waar, wij zijn dol op aubergine en geven graag originele recepten. Zoals deze Aziatische.
Afgelopen zondag hielden enkele Vegatopia-redacteuren een gezellige kookworkshop op de Libelle Zomerweek in Almere. Het thema dit jaar was Fiesta Del Sol, en uiteraard sloten onze gerechten daarbij aan. In de mooie stand van onze uitgever Nieuw Amsterdam werd onder andere deze salsa gemaakt. Lekker met tortillachips!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!