Deze week hebben we weer een lekker weekmenu voor jullie met de laatste zomerpasta van het jaar, een recept van Ottolenghi, Indonesische tempeh en nog veel meer.
Maandag
We eten hem nog één keer voordat de zomer echt te lang achter ons ligt: spaghetti aglio, olie e peperoncino. Erbij gebakken kerstomaatjes. Toe een stukje meloen.
Dinsdag
Vandaag maken we Oosterse burgers met zeewier en tofu. Erbij (soba)noedels en een groene salade met rode paprika.
Woensdag
We maken tempeh in Indonesische saus met snijbonen en rijst. Serveer er plakjes augurk in plaats van atjar bij en een beetje sambal.
Donderdag
Een Hollandse donderdag met gebakken aardappels, kort gekookte bloemkool, een omeletje met ui en een simpele komkommersalade met een yoghurtdressing met dille.
Vrijdag
Een beetje een snackerige maaltijd, met toch voldoende groenten: daar houden wij wel van. We maken Meta's Mexicaanse ovenschotel met nacho's.
Zaterdag
Vandaag koken we uit Jerusalem van Ottolenghi en maken we een filodeegtaart met snijbiet en feta (of spinazie, dat kan ook).
Foto uit Jerusalem van Yotam Ottolenghi
Zondag
Vandaag een romige courgettesoepje van Jessi. Eet er salade en lekker brood bij met hummus.