Bananenbrood is een lekkere manier om rijpe bananen op te maken. Dit recept combineert zoete bananen met pittige gember. Een heerlijke combinatie, al zeggen we het zelf. Door gebruik te maken van plantaardige yoghurt is het recept helemaal vegan.
We hebben deze week weer lekkere gerechten op ons weekmenu, zoals een caponata uit Italië, maisnuggets en een smakelijke soep met bloemkool en mosterd.
Klassiekers zijn er om te koesteren. Dit gaat zeker ook op voor dit heerlijke risottogerecht met saffraan. Saffraan is de naam die gegeven is aan de donkerrode stampers van de saffraankrokus. Deze stampers worden met de hand geplukt, wat ervoor zorgt dat de specerij niet goedkoop is. Gelukkig heb je in gerechten maar een snufje ervan nodig om de bijzondere geur en smaak van saffraan tot z’n recht te laten komen.
Vroeger vond ik bietjes een beetje raar, door die zoete smaak. Maar sinds ik heb uitgevonden dat bietjes heel erg lekker worden in de oven, ben ik een echte fan. In combinatie met iets fris, zoals crème fraîche en lente-ui, worden ze heel speciaal. In deze ovenschotel worden ze met aardappels in laagjes gebakken voor een mooi rood-geel effect.
Ik ben helemaal geen suikerhater. Liever eet ik een koekje met echte suiker in plaats van zoetstoffen waar ik zo’n vreemde, weeïge nasmaak van krijg. Maar het punt is: het gaat bij mij nooit lang goed. Eerst kan ik nog gerust één koekje eten, of twee. Niet veel later gaan de koekjes met stapels tegelijk mijn mond in en eet ik gedachteloos zo een pak Bastognekoeken leeg.
Op de redactie hebben we we vandaag maar weinig tijd om boodschappen te doen, want wij staan op de Veggiefair in Doorn, maar dat weerhoudt ons niet ervan jullie alvast veel inspiratie te geven wat je kunt koken komende week. Handig als je straks boodschappen gaat doen of gewoon een lekker receptje zoekt!
Ruim 20 jaar geleden richtte Jan, nog in het Stenen Tijdperk van het internet, Vegatopia op. Enkele jaren geleden nam hij afscheid als Grote Baas, maar nu is hij weer terug op het oude nest! Ditmaal met een serie verhalen en wetenswaardigheden over zijn nieuwe liefde: koffie. Vandaag, op International Coffee Day, de tweede aflevering, waarin hij pleit voor een herkansing van de mokapot.
Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk met de laatste loodjes van haar kookboek 'Bonen! Elke maand 12 verrassende recepten met bonen', dat medio november bij Carrera Culinair verschijnt. Wij zijn trots dat we de komende tijd alvast af en toe een voorproefje mogen plaatsen uit dit boek. Vandaag: zoetzuur van linzen!
We hebben weer een weekmenu voor je. Met een zonnige lasagne, frisse venkelsalade, Indiase aloo gobi en veel meer.
Aubergine is een fantastische groente. Of vrucht eigenlijk, want ze groeien - net als tomaten, paprika's en courgettes - als vruchten aan de plant. Behalve dat ze er met hun dieppaarse schilletje prachtig uitzien, zijn ze ook nog eens hartstikke lekker en op veel verschillende manieren te gebruiken in de keuken.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!