Geachte heer Cohen,
Ondergetekende en velen met hem, zijn diep gegriefd en gekwetst door de uitlatingen van de heer Ramsay, G., onderdaan van het Verenigd Koninkrijk, aangaande vegetariërs.
...kopt de Telegraaf vandaag, naar aanleiding van een onderzoek van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.
In de wereld waarin ik leef, is een bloemkool goedkoper dan een patatje mèt. Volgens de Amerikaanse regering - en nu blijkbaar ook ons eigen Voedingscentrum - niet: armere gezinnen zouden te weinig geld hebben om gezond te kunnen eten en daarom moeten snackbars geweerd worden uit arme wijken en uit de buurt van scholen.
Over Chinezen gaan altijd wilde verhalen de ronde, omdat ze alles wat beweegt in de kookpot zouden stoppen. In Rotterdam weten ze wel beter. Daar staat vegetarisch, Chinees restaurant De Oude Plek. Restaurantgids-redacteur Kim ging er ter gelegenheid van de Olympische weken op Vegatopia eten.
Terrassen waar je ook nog een lekker veggie hapje kunt eten. Wij blijven hopen op mooi weer en selecteerden de acht leukste terrassen.
Lobbyorganisatie Fairfood publiceerde deze week een lijst met 3000 onderzochte producten uit de supermarkt. Slechts 450 producten kregen het predicaat 'goed'. Opvallend is dat ook een aantal biologische producten op de rode lijst is beland. Vegatopia-redacteur Eelco vindt het maar verwarrend, al die verschillende keurmerken.
Scholieren van de Utrechtse Herderscheeschool hebben met hun cateringbedrijf Broodje Talent de Idealenwedstrijd van dagblad Trouw gewonnen. Broodje Talent is een cateringbedrijf van 76 verstandelijk gehandicapte jongeren tussen de 12 en 20 jaar. De ingrediënten waar ze mee koken komen rechtstreeks uit de door hun zelf onderhouden schooltuin. Een vegetarisch cateren, doen ze ook.
Als er iemand overlijdt, is eten niet het eerste waar je aan denkt. Toch wordt er steeds vaker besmuikt gedaan over de Nederlandse gewoonte om kleffe cake te serveren na afloop van een begrafenis. In het buitenland doen ze dat bijvoorbeeld heel anders. De Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied heeft nu een boekje uitgegeven over eten bij begrafenissen nu en toen, hier en daar. Culinair journalist Johannes van Dam werkte er aan mee en die zegt: 'Serveer gewoon een flap'.
Via via hoorde ik van een biologische webwinkel die lokale biologisch producten combineert met streekproducten, en dit aanvult met andere biologische producten zoals kruidenierswaren, sappen, thee, brood, etc.
Daar moest ik meer van weten!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!