Martha mag haar eten weer fotograferen. Lekkere nieuwe vegetarische broodjes 'to go'. Deze zomer wordt ijs eten wel erg avontuurlijk. Spinazie blijkt toch sterk te maken en eindelijk weten we waarom tomaten zo waterig smaken. En hoeveel wasabi zit er eigenlijk in een tube wasabi? Juni 2012 in vogelvlucht.
Afgelopen zondag was Alain Passard in Nederland. En hoewel hij de titel driesterrenchef op zijn naam heeft staan, noemt hij zichzelf liever een kunstenaar. Met groente wel te verstaan, want deze chef heeft de grote stukken vlees jaren geleden afgezworen en zich volledig aan groente gewijd. Hij had kleur nodig in zijn keuken. Een chef naar ons hart, dus Vegatopia was erbij.
De Veggiechallenge, waarbij mensen zich kunnen opgeven 30 dagen veel minder dierlijke producten te eten, is in volle gang. En steeds meer mensen worden flexitariër of vegetariër. Maar wat moet je dan, als de rest van je gezin niet vegetarisch eet? Of bij bedrijfsuitjes, in de kantine en bij je ouders en familie? We zetten wat tips op een rijtje.
Volgende week zondag is het Vaderdag. Is je vader het type dat op zondag de tofu snijdt? Of juist iemand die zich met plezier twee dagen in de keuken opsluit om een tiengangendiner te bereiden? Of zo eentje die iedere zomeravond met zijn Weber de hele buurt uitrookt? Hier vind je een geschikt cadeau voor elke vader!
Genoeg van voedselschandalen, patatverboden, ongastvrije restaurants en sojadrollen? Ga dan voor veggie pubs, raak in de ban van miso en krijg eindelijk die fles ketchup helemaal leeg. Mei 2012 in vogelvlucht.
Zondag is het moederdag. Weet je nog niet wat je je mams moet geven? Met één (of meer) van deze cadeautjes maak je haar vast heel blij!
Tot gisteren kon je meedingen naar het boek van Yogifood dat we mochten weggeven. De winnaar is inmiddels getrokken en heeft bericht gehad. Geen bericht gehad? Over een tijdje geven we weer een ander kookboek weg, dus hou Vegatopia in de gaten!
Jeugdsentiment met een culinaire touch. Currycollege in Groot-Brittannië. Frankrijk ontdekt veggie eten. Nederlandse studenten leven gezonder dan gedacht. Moeten we het deze zomer zonder vanille-ijs stellen? April 2012 in vogelvlucht.
Online recepten uitwisselen is een populaire bezigheid. Als je op zoek bent naar een recept, vind je op diverse receptensites minstens tien variaties. Maar welk recept is het beste? En als je een bepaald ingrediënt niet kunt of wilt eten, kun je dat dan ook vervangen - en, zo ja, waardoor? Amerikaanse onderzoekers hebben dit alles geanalyseerd. Krijgen we binnenkort receptensites die met je meedenken?
Grote-stad-vegetariërs zijn verwende consumenten. Eindelijk weten we waarom in vliegtuigen zoveel tomatensap wordt gedronken. Marmite-crisis in Australië. Oliecrisis in ons keukenkastje. Maart 2012 in vogelvlucht.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!