HelloFresh heeft al een tijdje de VeggieBox, waarbij ze een box met recepten en verse ingrediënten bij mensen thuis bezorgen. Deze maand werken ze voor de recepten samen met groentechef Niven Kunz, waardoor de recepten nog specialer zijn. En wij mogen een box weggeven! Doe mee. En je vindt hieronder meteen een lekkere bietensalade met quinoa van Niven.
Op de site van HelloFresh zelf omschrijven ze hun pakketten als: 'HelloFresh brengt elke week op maandag en dinsdag een box met gezonde recepten en verse ingrediënten bij jou thuis. Hierdoor hoef je zelf niet meer na te denken over wat je wilt eten en eet je gevarieerd en gezond. De recepten zijn gemakkelijk en snel, binnen 30 minuten, te bereiden en worden door voedingsexperts samengesteld.' Wij hebben al eens eerder zo'n box geprobeerd, daarover lees je hier meer.
Geïnspireerd door de vegetarische restaurantweek, begin oktober, is HelloFresh een samenwerking aangegaan met chefkok Niven Kunz. Kunz (31 jaar) is de jongste chefkok die ooit een Michelin-ster kreeg. Hij staat bekend om zijn grote voorliefde voor groenten en ontwikkelde voor HelloFresh een aantal recepten.
De winactie is inmiddels ten einde.
Natuurlijk geven we een lekker recept van Niven Kunz en Hello Fresh hierbij, als voorproefje.
Bietensalade met quinoa
Ingrediënten
Hieronder staan de ingrediënten voor 1,2,3,4 en 6 personen:
Ingrediënt |
1p |
2p |
3p |
4p |
6p |
Gekookte rode bieten |
200g |
300g |
400g |
500g |
700g |
Limoensap (el) |
1 |
1 |
2 |
2 |
3 |
Granny Smith appel |
¼ |
½ |
¾ |
1 |
1½ |
Sjalot |
½ |
½ |
1 |
1 |
2 |
Quinoa |
50g |
100g |
150g |
200g |
250g |
Witte puntradijsjes |
4 |
8 |
12 |
16 |
20 |
Basilicum cress (el) |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
Cashewnoten |
25g |
50g |
50g |
100g |
125g
|
Witte balsamicoazijn (tl) |
1 |
2 |
3 |
4 |
6 |
Honing (el) |
1 |
2 |
3 |
4 |
6 |
Yoghurt (el) |
2 |
2 |
3 |
3 |
4 |
Olijfolie (el) |
2 |
4 |
5 |
6 |
8 |
Peper |
Naar smaak |
||||
Zout |
Naar smaak |
Zorg dat je het volgende keukengerei bij de hand hebt
Blender of staafmixer met maatbeker
Pan met deksel
Zeef
Kom
- Kook alvast 150ml water per persoon voor de quinoa.
- Snij de bieten in reepjes en snij de appel in parten. Pel de sjalot en snij deze fijn.
- Meng voor de dressing de volgende ingrediënten in de blender, of met behulp van een staafmixer met maatbeker: appel, sjalot, limoensap, witte balsamicoazijn, honing en yoghurt.
- Mix het geheel fijn en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Druk de massa door een fijne zeef en zet de dressing even apart. Voeg desgewenst naar smaak honing of limoensap toe om de dressing zoeter, dan wel zuurder te maken.
- Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar en giet zo nodig af. Meng de quinoa met de helft van de dressing, versgemalen peper en zout. Besprenkel de rest van de dressing desgewenst over het bord bij het opmaken.
- Was de witte puntradijsjes en snij deze in de lengte in kwarten (laat iets van het groen zitten voor de kleur). Verdeel de quinoa samen met de bieten over de borden. Garneer met de radijsparten, cashewnoten en de basilicum cress.