De groente van deze week is pastinaak. Deze wortel is nog eventjes verkrijgbaar voordat het seizoen weer voorbij is. Ben je er nog niet mee bekend, koop dan snel een exemplaar in de supermarkt of de biowinkel en maak er eens chips mee, of soep of een gratin.
Dit keer spotten we vegetarische saucijzenbroodjes
Gisteren bespraken we het geweldige boek The Lebanese Kitchen van Salma Hage, vandaag een recept uit dit boek voor een hartige taart: kibbeh van zoete aardappel, mozzarella en zongedroogde tomaat. Kibbeh is een van de meeste geliefde gerechten in Libanon en de landen eromheen.
De laatste jaren publiceert uitgever Phaidon ieder jaar wel één of twee vuistdikke kookboeken waarin de keuken van één land centraal staat. Na o.a. Italië, Spanje, India en Griekenland is het nu de beurt aan Libanon. Maakt dit bijna twee kilo wegende boek alle andere Libanese kookboeken overbodig?
Een lekkere, warme soep bordevol paddenstoelen. We kregen dit recept van 's -Peer Catering, een biologisch, vegetarisch cateringbedrijf uit Den Haag.
Bietjes zijn het hele jaar door vers verkrijgbaar. Door de risotto smaken ze in de winter toch echt op hun best, dus profiteer er nog even van!
Voortaan hebben we iedere week een groente van de week. Deze groente is op dat moment goed te verkrijgen in de supermarkten, voor een redelijke prijs. Maar wat doe je ermee? Kies je voor de standaardgerechten of wil je er eens iets heel anders mee maken? Vegatopia geeft je in deze rubriek recepten en tips. Deze week: witlof!
Een lading schandalen en schandaaltjes. Een afzakkertje met bloedsinaasappels en een opkikkertje met matcha. Slenteren in de binnenstad is hartstikke gezond. Lekker sporten met McDonalds. Een leuk restaurant met een vegetarische kaart op Terschelling. En uien zijn ineens het hoogtepunt van gerechten. Februari 2013 in vogelvlucht.
Risotto is comfort. Het kost je even roeren, maar je voelt je instant fijn, beter, danwel geweldig wanneer er een bord vol warme, romige en ‘lopende’ risotto voor je staat. In deze versie gaat, in tegenstelling tot een klassieke risotto, geen parmezaanse kaas, maar zachte geitenkaas.
Thaise salades zijn door de opwekkende kruiden, limoensap en chilipepers die erin zitten enorm verfrissend. Je brengt ze in balans door wat zoutigs toe te voegen en iets zoets in de vorm van fruit of palmsuiker. Lekker met een biertje of bij een curry met rijst of een noedelgerecht. Dit recept komt uit het fijne kookboek Herbivoracious van Michael Natkin.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!