Het is jammer dat het vegetarische kookboek Herbivoracious in Nederland niet zo veel aandacht heeft gekregen, want het is een geweldig inspirerend boek, barstensvol originele gerechten. En Michael Natkin bedacht niet alleen de gerechten, hij fotografeerde ook nog alles zelf.
Dit keer spotten we de Veggiebox
Hoewel ik meestal gewoon witte rijst eet bij de Indiase curry, pak ik soms uit met een biryani. Dat is een kruidige, gebakken rijst, een soort nasi goreng maar dan de Indiase variant, hoewel ik niet hoop dat ik met die vergelijking het halve Indiase subcontinent beledig. Erg lekker in elk geval en niet moeilijk te maken.
De discussie woedt al een tijdje: Jamie Oliver beweert wel leuk dat je zijn eten in een kwartier op tafel kunt hebben, maar kan dat ook? Vegatopia probeert het, en jij kunt helpen!
Voortaan hebben we iedere week een groente van de week. Deze groente is op dat moment goed te verkrijgen in de supermarkten, voor een redelijke prijs. Maar wat doe je ermee? Kies je voor de standaardgerechten of wil je er eens iets heel anders mee maken? Vegatopia geeft je in deze rubriek recepten en tips. Deze week: boerenkool!
Houdbaar tot maart 2011. Dat stond er op mijn pak polenta. Maar ja, ten minste houdbaar tot…. dat kun je toch best ruim nemen. Ik zag één van mijn tafelgenoten wel een beetje benauwd kijken, maar het gerecht smaakte heerlijk. Maar je kunt ook gerust een minder oud pak nemen voor onderstaand recept.
Op Valentijnsdag moeten we van de commercie zo nodig romantisch zijn met een cadeautje, een boeketje, een kaartje of een etentje bij kaarslicht. Heb je ook genoeg van die opgelegde romantiek en de reclamefolders met veel roze en veel hartjes? Geef dan eens tegengas, en dat bedoelen we letterlijk.
Vette Dinsdag, Mardi Gras, Shrove Tuesday, Fat Tuesday, Pancake Day. Allemaal benamingen voor de laatste dag van het carnavalsfeest, de dag voor de vastenperiode. En om ondanks alle alcohol die laatste dag nog hossend mee te kunnen maken, moet je goed eten. Met... een pannenkoekentaart!
Ik kan deze quinoasalade ook een voorraadkastsalade noemen, want er gaat nogal wat in. Ik had heel veel kleine hoeveelheden wintergroenten liggen en die gaan allemaal in deze fijne salade. Hier op de redactie is quinoa maar matig populair, maar het is echt lekker in een salade. Je moet hem wel met voldoende zout koken. Ook lekker de volgende dag in de lunchtrommel.
Bánh wattes? Banh mi is een Vietnamees, gevuld stokbroodje dat niks met mie te maken heeft. Knapperig stokbrood associeer je misschien niet meteen met Vietnam, maar het land is een flinke tijd een Franse kolonie geweest, dus wat wil je: die Fransen slepen hun ambachtelijke brood natuurlijk overal achter zich aan. Leuk voor Nieuwjaar, want het is toevallig ook nog eens Nieuwjaar in Vietnam dit weekend.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!