5 december is pakjesavond. Op die avond mag je de cadeaus van Sinterklaas en zijn Pieten, al dan niet vergezeld van stichtelijke gedichten, uitpakken. Karin Luiten gaf met haar antipakjesavond, op 4 december, een geheel andere invulling aan deze traditie: met Sinterklaas wordt niet met pakjes of zakjes gekookt. Wij volgen dit initiatief en koken een pasta bolognese. Zonder pakjes en natuurlijk zonder vlees.
Appeltjes van oranje, amandelspeculaas… Kom in de stemming van het heerlijk avondje met de typische sinterklaassmaken in dit toetje!
Op sinterklaasavond aten wij traditioneel weinig als diner. De rest van de avond werd immers nog gevuld met speculaas, marsepein en chocoladeletters. Een kopje soep en een toetje volstonden daarom wel als avondeten. Deze pudding als dessert brengt je al helemaal in de sfeer van pakjesavond.
Gevaarlijke tijden voor Pino en andere mediagenieke vogels. Peterselie blijkt toch duurder te zijn dan je zou denken. Amerikanen hebben soms best sympathieke ideeën. Voor Franse kinderen binnenkort wellicht geen Nutella meer. Wat heeft popcorn op je bord te zoeken? November 2012 in vogelvlucht.
Dit leuke recept is een mooi borrelhapje, fijn voor de komende feestdagen. De rozenhangop geeft het gerecht een leuke duizend-en-één-nachttwist.
Dit keer spotten we een culinaire scheurkalender
De citroenverbena is niet winterhard en gaat nu naar binnen om te overwinteren. Ik snoei de plant dan meteen, zodat er in het voorjaar weer nieuwe, krachtige scheuten verschijnen. Dat betekent dat we nu nog iets heerlijks kunnen maken met dit bijzondere kruid! Bij natuurwinkels vind je vegan bladerdeeg; daar zit geen suiker in, en het is veel minder vet (en machtig!) dan gewoon bladerdeeg.
Sinterklaas is alweer een week in het land en bij Sinterklaas horen natuurlijk cadeautjes! Daarom geven wij vier chocoladeletters van Tony's Chocolonely weg.
Hartige taart schijnt uit te zijn. “Heel erg 2009”, las ik laatst in de krant. Daar zal ik me niets van aantrekken. Een quiche is voor mij het ideale eten na een actieve dag, vooral nu de dagen korter en kouder worden.
{jcomments on}Een beetje huiverig plande ik mijn trip naar Andalusië. Spanje, was dat niet dat land waar ze zelfs ham in de gazpacho doen? Stokvis of tonijn in de paprikasalade? Aardappeltortilla's waar opeens een stukje vlees uit komt piepen? Gewapend met een lijstje toffe veggiefriendly restaurants ging ik op pad en ik at ... zalig.
In Indonesië hebben ze atjar, in India pickles en de Koreanen eten.. kimchi als bijgerecht. Kimchi is een heerlijk fris-scherp bijgerecht, dat meestal van Chinese kool wordt gemaakt. Vandaag een recept voor kimchi van rode kool.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!