Begin deze week plaatsten we reeds Frederikes recensie van het boek Leafs van Carola de Kanter. Vandaag geven we jullie hieruit een recept voor rijstnoedels, asperges en Japanse dressing. Dit is geheel in lijn met het aspergeseizoen dat nu volop bezig is.
Broccoli is een groente die in Nederland veel wordt gegeten. Het is een makkelijke groente. Je kan hem koken, stomen, roerbakken en bijvoorbeeld ook heel goed verwerken in een hartige taart. Broccoli kan alleen ook saai worden als je hem vanuit gemak elke keer gekookt op tafel zet. Bij vrienden thuis kregen wij een keer broccoli met geitenkaas uit de oven. Dit was zo ontzettend lekker dat wij broccoli nooit meer anders eten. Dit gerecht staat erg vaak op tafel want het is een perfect bijgerecht. Bij van alles, zo makkelijk.
Afgelopen week plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon en een recept uit dit boek voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus. Speciaal voor Zoete Zondag kozen we nog een zoet recept uit dit boek, namelijk de limoentaartsmoothie met groene thee.
Gisteren plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon. Vandaag mogen we het recept voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus plaatsen! Zondag volgt nog een recept uit dit boek, dan tref je op onze site de limoentaartsmoothie met groene thee aan.
Een slechte grap, die je vast en zeker al vaak genoeg hebt gehoord, is dat 'vegetariër' een oud Indiaans woord is voor 'slechte jager'. Onlangs vond de VVD het een goed idee om woorden als 'worst' en 'schnitzel' voor vegetarische producten te verbieden, omdat dit tot verwarring zou leiden. Geheel consequent maken wij daarom vandaag vegan schnitzeltjes van knolselderij met een vegan jagersaus. Leuk als statement voor als je notoire vleeseters op bezoek krijgt, maar ook gewoon ontzettend lekker.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de vierde en laatste gang: panna cotta van mango met koffiesiroop en walnotencrunch.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de derde gang: tulband van saffraanrisotto, saus van bospeen, doperwten en groene aspergelinten.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de tweede gang: gele paprikasoep met truffelaardappelchips en tuinkers.
Deze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de eerste gang: salade met groene asperges, jonge bladsla, zeekraal, donkere linzen en erop een gepocheerd eitje met zoete-aardappeldressing.
Bij een brunch of afternoon tea passen leuke, kleine hapjes. Deze vrolijke, kleine quiches zijn makkelijk van tevoren te maken. De groenten zijn in slierten in de quiches gedrapeerd, zodat ze er ook nog een beetje bijzonder uitzien.