We zijn al een week in China, en we gaan nu terug naar de basis van elke Chinese maaltijd: rijst. We gaan rijst koken.
Buitenlanders vinden het maar vreemd dat men hier rauwe haring eet en drop kennen ze ook al niet. De meeste landen kennen zo hun culinaire eigenaardigheden, maar China is er berucht om. Wees gerust, de honden en katten heb ik overgeslagen!
Foe jong hai is een grote favoriet bij de Chinees, zeker voor vegetariërs. Lekker, maar soms een beetje saai. Deze niet!
Leuk hoor, al die aandacht voor China tijdens de Olympsiche spelen, maar hoe krijg je al dat Chinese eten eigenlijk naar binnen? Ze eten daar toch met stokjes? Heb je altijd al willen weten hoe dat moet? We leggen het nu stap voor stap uit.
De zomerbietjes komen uit de grond, dus daar willen we wat mee. Wat te denken van bietjes met cottage cheese en dille?
De laatste drie maanden kunnen net zo prettig zijn als de middelste drie, maar veel vrouwen krijgen helaas ook last van specifieke derde-trimesterkwalen, zoals brandend maagzuur.
Het eerste trimester is een enorme aanslag op je leven door de misselijkheidsaanvallen. Gelukkig keert de rust (in de meeste gevallen) dan ook terug in het tweede trimester én begint je buik (eindelijk) te groeien. Waar kun je deze periode op letten?
Je bent zwanger! In het eerste trimester verandert hoogstwaarschijnlijk je kijk op eten door misselijkheid of zelfs door veelvuldig spugen. Ook krijg je misschien wel trek in andere dingen dan je normaal gesproken lekker vindt. Of je bent opeens van bepaalde voorkeuren af. Waar moet je als zwangere vega op letten? Wat zijn geschikte recepten? De redactie van Koken & Zo helpt je een beetje op weg.
In Italiaanse kookboeken halen ze de meest fantastische capriolen uit met artisjokken. Ze eten ze rauw, frituren ze in zijn geheel of maken ze vlug even in. Wij kijken altijd met een scheef oog naar die leuke, kleine artisjokjes: kun je er nu echt zoveel mee, of zijn het gewoon artisjokken met een groeiprobleem? We namen de proef op de som.
Laura stuurde ons haar favoriete recept in voor een chocoladetaart. Het is gebaseerd op een bestaand recept van World Food Café en naar inzicht aangepast, zodat het minder inzakt dan het origineel. Erg lekker om te eten met rood zomerfruit!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!