In hoeverre 'onze' Indonesische keuken authentiek Aziatisch te noemen is, valt nog te bezien. Het bekende merk van Oosterse gerechten met de gele verpakking is in ieder geval Oerhollands. Maar ook zonder kant-en-klare mixen kun je in een mum van tijd een afwisselende maaltijd creëren.
Laksa is een pittige noedelsoep, die, doordat er veel vulling in zit, niet heel soepig is. Maar wel het ultieme comfort food: pittig, kruidig, groente-achtig en met noedels. Wat wil een mens nog meer?
Spaghetti carbonara: was altijd al een favoriet, en sinds er vegetarische spekjes bij de supermarkt liggen, weer binnen bereik!
Ineens was de hype er op het forum van Vegatopia. Het recept werd gretig uitgeprobeerd en men zwijmelde over 'het korstje en de extreme vettigheid'. Wij denken dat het een blijvertje is, want wie lust er nu niet een bal kaasgehakt à la Joyce?
Kumquats zijn van die kleine leuke, een beetje langwerpige minisinaasappeltjes. Rauw niet bijzonder lekker, maar wel in de marmelade!
Deze Turkse börek met olijven uit het gisteren door ons besproken kookboek 'Verse munt, lamsbout & baklava' zijn lekker veelzijdig: als voorafje, lunchgerecht, bijgerecht bij Turkse mezzes of voor in de lunchtrommel.
Stel: je bent ingesneeuwd, hebt het koud en drinkt liters thee om warm te blijven. Maar thee alleen is saai. En alleen maar theedrinken ook. Tijd om in actie te komen en koekjes te bakken. Dan kun je daarna weer lekker theedrinken en koekjes eten. Mjam.
Ja, natuurlijk eet je liever een ongesneden broodje van het Vlaamsch Broodhuys dan supermarktbrood in je weekend of maak je liever bruschetta van desembrood dan van opbakciabatta.
Afgelopen week heb ik de eerste sneeuw van deze winter gezien in het Zuidduitse Garmisch-Partenkirchen. Na een klamme, nachtelijke wandeltocht met fakkels door de Partnachklamm hebben we ons als wolven op de glühwein en vervolgens de kaasfondue gestort. Verslavend lekker, vreselijk gezellig en ontzettend verzadigend. Dat gaan we vaker doen!
'Wie weet wat ik op brood mee kan nemen naar mijn werk, dat niet klef wordt en niet na twee dagen al verveelt?' vroeg één van onze forumbezoekers ons. Goeie vraag: wat kun je voor lekkers in een vega broodtrommel stoppen? Vegatopia-bezoekster Claire weet raad en geeft een berg originele tips.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!