De Spaanse paella is vooral bekend als rijstgerecht met schaaldieren, maar de Amerikaanse kookboekenschrijver Mark Bittman heeft een lekker recept voor vegetarische paella met tomaten.
'Zelf mayonaise maken is niet moelijk!' zegt Vegatopiaforum-bezoekster Yoeska. Wij zeggen dus: 'geef ons die tips en trucs dan maar voor een potje overheerlijke, zelfgemaakte mayonaise.'
Pasen is leuk, en paasontbijtjes zijn nog leuker. Het grote nadeel is altijd dat je zon ontzettend vroeg je bed uit moet om al die lekkere verse vruchtensapjes, eiergerechtjes en warme broodjes te maken.
Dit paasbrood bak je een dag van te voren. Al moet je wel uitkijken dat het dan in de tussentijd niet opgesnoept wordt!
Flageolets: bonen uit een blikje die het goed doen in een frisse salade. Met appel bijvoorbeeld.
Nu het langzaam aan steeds een graadje warmer wordt, beginnen we weer meer met de zon in ons hoofd te lopen. We maakten een vrolijke pastaschotel. Met de tuinerwtjes uit de vriezer en de tomaatjes uit Spanje nemen we alvast een voorschot op de zomer en met de schorseneren zeggen we de winter op een respectvolle manier gedag.
De redactie van Koken & Zo is erachter gekomen dat het maken van een groentebouillon heel erg makkelijk is en véél smakelijker. Weg met de vegetarische bouillonblokjes!
Het belangrijkste ingrediënt is tijd.
Salade in de winter? Deze Italiaanse wintersalade van gegrilde andijvie met een pittige dressing doet het goed bij allerlei soorten ovenschotels.
Die knollen, kolen, stampotten en ander wintervoedsel zijn best leuk, maar na 3 maanden winter zijn we toe aan iets zonnigers? Hoe doen ze dat in Italie eigenlijk? Vegatopia verdiept zich deze week in de Italiaanse winterkeuken, en die blijkt een stuk zonniger dan de Nederlandse. Vandaag: Romeinse gnocchi.
Je doet inkopen voor een feestje of een barbecue en je oog valt op het schap met salades. Zonder erbij na te denken doe je een greep in het schap. Selleriesalade, geen feestje kan zonder.
Op een luie avond voor de kijkbuis is een zak tortillachips met Mexicaanse dips niet te versmaden. En een chilimaaltijd is natuurlijk pas ècht compleet met salsa en guacamole. Mocht je eens een keer wat anders willen dan je favoriete potjes uit de supermarkt, dan maak je ze toch gewoon zelf. En het leuke is: je kunt eindeloos variëren.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!