Sinterklaas is die pepernoten ook wel eens zat. En dan eet hij appeltaart, maar wel appeltaart met speculaaskruiden. Reken maar! Wij hebben het recept voor een heerlijke Sinterklazige Appeltaart.
Ook in Duitsland doen ze aan Sinterklaas. Nou ja, ze kennen daar ook een Sint Nicolaas. Door Duitse kindertjes worden geen pepernoten gegeten, maar Lebkuchen. Wij hebben een recept!
Je kunt speculaaskruiden natuurlijk uit het kruidenrek in de supermarkt trekken. Maar wat als de schappen zijn leeggeroofd? Maak dan je eigen speculaaskruidenmix!
Een goed herfstrecept, deze lekker snelle witlof voor 1.
Wat fijn dat het vriendje van redactielid Annemieke graag kwarktaarten maakt. Deze kwarktaart met kaneel en appels past helemaal bij de herfst.
We vroegen Karin Luiten, van de succesvolle website Koken met Karin, naar haar favoriete markt. Dat is de Amsterdamse Albert Cuypmarkt. Hoe kan het ook anders, als Amsterdammer?
Karin maakt met ingrediënten van de markt voor Vegatopia een lekkere courgettesalade met feta en munt.
Gisteren recenseerden we het kookboek Keet Smakelijk. Vandaag plaatsen we er een recept uit voor pompoensoep: heksenketel.
Robin van Tokowijzer laat ons zien dat je ook Aziatisch kunt shoppen op een Hollandse markt. Met een boel soorten paddestoelen maakt zij een heerlijk originele Oosterse risotto.
Hoe kun je eetgek zijn en niet van markten houden? Markten zijn voor culinair journalist Onno Kleyn als de Efteling voor een kind: markten leven, markten zinderen, markten zijn altijd anders.
Wie wel eens naar de tv-programma’s van de Britse kok Rick Stein kijkt, moet het opgevallen zijn dat de man bijna nergens vrolijker van wordt dan van het bezoek aan een mooie, lokale markt. Rick Stein was voor een bliksembezoek in Nederland. Een goed moment om hem op de man af te vragen: ‘wat maakt winkelen op markten zo bijzonder?’
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!