Japanners zijn dol op sesamdressing. Of ze daarmee de voetbalwedstrijd winnen die vandaag gespeeld wordt weten we niet, want wij hebben meer verstand van koken, maar verrassend lekker is een groene salade met deze dressing wel.
Met mijn zoontje T. van net 1 jaar, begaf ik mij dit zonnige weekend naar de Hortus Botanicus in Leiden. Een mooie Hortus kun je niet vaak genoeg bezoeken, vinden wij. En dit keer plakten we er een lunch aan vast in Grand Café Clusius. Althans, dat besloot ik en mijn meneer leek wel content met die keuze.
Morgenavond zitten we gezellig onderuitgezakt voor de tv met Hollandse hapjes zoals vegetarische bitterballen, gehaktballetjes, gevulde eieren en soesjes.
Forummer Greet uit België heeft dankzij een kersenboom in de tuin een enorme hoeveelheid aan kersen. Een gedeelte ervan ging in deze heerlijke kersentaart.
Via één van onze redacteuren werden we op de hoogte gesteld van een heel bijzondere picknick, namelijk één met in het wild geplukte planten. We hoorden iets over hapjes met berkenblad, pesto van hondsdraf en knapperig gebakken smeerwortel. Daar wilden we wel meer van weten.
Het is NU het seizoen voor rabarber. Geen zin in het zurige van rabarber? Maak er deze chutney mee.
Er is volop jonge prei op dit moment. Lekker en heel snel klaar voor één persoon.
Ze zijn er nu een dikke maand of twee en dan mogen we er weer het hele jaar op wachten: asperges. Tijd voor een klein aspergefeestje op Vegatopia. Want wat doe je met die dingen? En waar kun je ze zelf plukken?
Gisteren bespraken we Geweldige Groenten van Annie Bell. Vandaag nog een fijne salade uit dit boek.
We hadden Indiase kookles bij Rada's kookstudio en leerden zelf chapati's maken. Lekker bij Indiaas en ander Oosters eten, maar ook bijvoorbeeld bij couscoussalade. Hier is het recept.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!