Tortilla's zijn convenient food bij uitstek. Kant en klaar zijn ze te koop bij elke supermarkt. Even opwarmen in de koekenpan of in de magnetron en je hebt een prima wrap. Nòg lekkerder zijn natuurlijk zelfgemaakte tortilla's, flinterdun en met luchtblaasjes.
We zouden haar bijna Vegatopia's eigen kaasmeisje kunnen noemen, want na haar stuk over zelf ricotta maken, legt forum-bezoekster Renske nu uit hoe je zelf panir kan maken, de bekende Indiase kaas.
Er wordt niet alleen kerstmis gevierd in december. Zo vieren de Joden Chanoeka, het Lichtjesfeest. Forummer Renske schreef er wat over en geeft meteen een lekker recept voor soufganioth, oftwel jam-donuts!
Op het Koken-forum van Vegatopia lazen we dat bezoekster Joyce Japanse tempura maakte. Deze hapjes van gefrituurde groenten in een knapperig beslagje zijn een ideaal borrelhapje of voorgerecht. Joyce werkte haar eigen recept voor ons uit.
Ontbijtkoek is momenteel erg populair. Mensen lachen om de spotjes van Peijnenburg waarin onze volksport koekhappen ook eens op een andere dag dan Koninginnedag onder de aandacht staat.
Ontbijtkoek kan toch niet zo moeilijk zelf te maken zijn? Vegatopiaredacteur Piek doet verslag.
Dinsdag 28 oktober vieren Hindoes over de hele wereld Diwali, het lichtjesfeest. Zelf grijpen we Diwali altijd aan om een fijn potje Indiaas te koken. Vegatopia trakteert je op een top-10 lekkerste Indiase gerechten.
Sommige dingen weet iedereen. Dat je risotto heel voorzichtig moet klaarmaken, met steeds een klein slokje bouillon en onder continu roeren. Vegatopia vraagt zich af: moet dat nou écht?
Vegatopiabezoeker Renske maakt zelf ricotta. Hoe dat moet, wilden wij ook wel weten. We vroegen haar om het recept.
Sommige dingen weet iedereen. Dat je champignons zorgvuldig moet afborstelen bijvoorbeeld, en zeker niet mag wassen. Vegatopia vraagt zich af: moet dat nou écht?
Een tijdje geleden maakten we een bijzonder menu met als uitgangspunt de moderne Chinese keuken. Zin in eens iets anders?
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!