Foe jong hai is een grote favoriet bij de Chinees, zeker voor vegetariërs. Lekker, maar soms een beetje saai. Deze niet!
In de wereld waarin ik leef, is een bloemkool goedkoper dan een patatje mèt. Volgens de Amerikaanse regering - en nu blijkbaar ook ons eigen Voedingscentrum - niet: armere gezinnen zouden te weinig geld hebben om gezond te kunnen eten en daarom moeten snackbars geweerd worden uit arme wijken en uit de buurt van scholen.
Leuk hoor, al die aandacht voor China tijdens de Olympsiche spelen, maar hoe krijg je al dat Chinese eten eigenlijk naar binnen? Ze eten daar toch met stokjes? Heb je altijd al willen weten hoe dat moet? We leggen het nu stap voor stap uit.
Delizia! is geen kookboek in de conventionele zin van het woord. Er staan enkele recepten in, maar deze zijn illustratief. Delizia! is een vertelling van de geschiedenis van de Italiaanse keuken
Over Chinezen gaan altijd wilde verhalen de ronde, omdat ze alles wat beweegt in de kookpot zouden stoppen. In Rotterdam weten ze wel beter. Daar staat vegetarisch, Chinees restaurant De Oude Plek. Restaurantgids-redacteur Kim ging er ter gelegenheid van de Olympische weken op Vegatopia eten.
Rauwe cacaobonen in stukjes, dus zonder toegevoegde suikers en vetten. Lekkere snack of niet?
Terrassen waar je ook nog een lekker veggie hapje kunt eten. Wij blijven hopen op mooi weer en selecteerden de acht leukste terrassen.
Mjam mjam mjam mjam mjam mjam mjam mjam mjam mjam, het kookboek van het jaar is nu al te koop!
Hoe kom je eraan? Wat moest dat kosten? En wat vond je ervan? Vegatopia-bezoekers en redactie beoordelen producten die met koken en eten te maken hebben. Dit keer het boek Italië binnen handbereik.
Toen Raghavan Iyer als student naar de VS kwam om hotelmanagement te studeren had hij nog nooit in een keuken gestaan. Maar hij hunkerde wel naar moeders kookkunsten en probeerde die te herscheppen met kerriepoeder uit de winkel. Die ervaring was genoeg motivatie om zich de keuken eigen proberen te maken...
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!