De Chilli Vegetarian Peach van Ye Olde Oak komt in een zak. Roept bij ons toch flink wat camping-associaties op.
Sommige dingen weet iedereen. Dat je risotto heel voorzichtig moet klaarmaken, met steeds een klein slokje bouillon en onder continu roeren. Vegatopia vraagt zich af: moet dat nou écht?
De Bijenkorf in Amsterdam heeft een nieuw restaurant, en niet zo maar een restaurant. Toonaangevend, culinair verantwoord en überhip. Klinkt goed, maar is het goed genoeg voor Vegatopia? Vegatopia’s Mystery Proevers gingen op expeditie!
Vegatopiabezoeker Renske maakt zelf ricotta. Hoe dat moet, wilden wij ook wel weten. We vroegen haar om het recept.
Een vrolijk, praktisch en overzichtelijk basis-kookboek, met helaas wat weinig vegetarische recepten.
Mooi, slank en energiek, dat zou je van de juiste voeding moeten worden. Feel good food leert je wat heerlijke, gezonde en energierijke gerechten zijn. Maar het is niet zo duidelijk waarop het ‘dieet’ precies gebaseerd is.
In de reeks Slow Food kook- boeken is het vierde deel uit: Nagerechten en gebak van Italiaanse osteria’s. Ook dit is het weer letterlijk een kanjer van een kookboek.
Een culinair nieuwtje op een workshop voor informatici in het Duitse Würzburg. Het team CookIIS van de vakgroep Intelligente Informationssysteme van de Universität Hildesheim presenteerde zijn intelligente receptenzoekmachine. De zoekmachine herkent automatisch ingrediënten die niet geschikt zijn voor vegetariërs en suggereert alternatieven. Maar daar blijft het niet bij: type een paar ingrediënten of een bepaalde keuken in en het systeem levert je een compleet driegangenmenu.
Een fijn boek voor beginnende en gevorderde koks, die graag gerechten willen maken uit het land waar vegetarisme niet als dé afwijking voor wereldvreemden wordt gezien.
Hoe kom je eraan? Wat moest dat kosten? En wat vond je ervan? Vegatopia-bezoekers en redactie beoordelen producten die met koken en eten te maken hebben. Dit keer: Alpro Soya Filets lichtgekruid
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!