De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren'. Vandaag: Chatapi gevuld met tomatensalsa, gebakken spitskool met yoghurtsausje.
De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren'. Vandaag: Mexicaanse groenten, met rijst en sinaasappelsalsa.
De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren': lichte avondmaaltijden uit verre oorden met elke dag bovendien een handige beweegtip. Vandaag: gewokte groenten met mie en loempiaatjes uit de oven.
Begin januari is een goed moment om het afgelopen jaar te evalueren en te bedenken wat we in 2008 gaan doen. Wat willen we in 2008 graag op ons bord zien verschijnenen van welke culinaire trends hebben we inmiddels onze buik meer dan vol?
De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van de lichte maaltijd. Zaten we in december met zijn alleen te knagen aan de chocoladekransjes, oliebollen en andere feestdagensnacks, nu moeten we het in januari weer rustiger aan doen. En wat is leuker dan je jaar te beginnen met een lichte week. Als tegenhanger van Sonja Bakker introduceren wij met een knipoog 'Fatima Bakkeren': lichte avondmaaltijden uit verre oorden met elke dag bovendien een handige beweegtip. Vandaag: Groentekebabs met bulgursalade
Of wij een thuismenu wilden testen. Een vegetarisch thuismenu. Van Jonnie Boer. Nou, dat leek ons eigenlijk best de moeite waard, mailden wij koeltjes terug. Terwijl wij ondertussen probeerden om het wildbonzende hart en de gierende adrenaline weer onder controle te krijgen. Dat kon toch alleen maar een waanzinnige culinaire ervaring worden? Eh... nou...
Spaanse kookboeken zijn er weinig te vinden, dus 1080 recipes trok onmiddellijk mijn aandacht. Volgens de cover het meest verkochte kookboek in Spanje van de laatste 30 jaar én de bijbel van de authentieke Spaanse keuken. En nu dus vertaald naar het Engels.
Tijdens een recent tripje naar Londen zagen we iets nieuws: Streetsmart kaartjes op tafel. Het kaartje kondigt aan dat het restaurant standaard 1 pond extra aan je rekening toevoegt. Met het opgehaalde geld worden lokale daklozenorganisaties ondersteund, die voedsel uitdelen aan de behoeftigen. Ook iets voor in Nederland?
Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: Mexicaanse vegetarische worstjes.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!