Dit keer spotten we de Rocker Garlic crusher
Zoete couscous is in Marokkaanse huishoudens een gerecht op zich, terwijl het in restaurants vaak als nagerecht geserveerd wordt. Couscous, melk, boter, amandelen en kaneel horen er zeker in. Ik heb nog wat typisch Marokkaanse smaken, zoals munt en oranjebloesemwater, toegevoegd om een lekker en kleurrijk nagerecht te creëren.
Gisteren recenseerden we het leuke nieuwe The Green Kitchen. Vandaag geven we een recept voor koekjes van quinoa, bloemkool & wilde knoflook. Je kunt ook gewone knoflook gebruiken en spinazie of bosuitjes voor de kleur.
Enkele jaren terug spotte ik al het blog Green Kitchen Stories van de geliefden David en Luise. Ik was meteen gecharmeerd van hun vrolijkheid en prachtige eetbeelden. En nu is er een boek! Dat was er al in het Engels en nu heeft uitgeverij Becht het vertaald uitgegeven, met behoud van de originele titel en cover.
Gisteren schreef ik over World Food Café Snel & Simpel – Recepten voor een vegetarische reis. De recepten in dit boek zijn erg verleidelijk om uit te proberen. Ik probeerde er gelijk vier tegelijk en zo ontstond een waar Chileens feestmaal.
Eerder schreven we al over World Food Cafe 2 en World Food Cafe Classics. Nu is er World Food Café Snel & Simpel. Dit boek neemt je mee op een culinaire reis naar de keukens van verrassende bestemmingen zoals Namibië, Bhutan, Cuba en Lapland & Helsinki.
Postelein. Je weet wel, van die lullige blaadjes met flieberige steeltjes die alleen al door ernaar te kijken tussen je tanden blijven hangen. Wordt alleen gegeten door groentetas-abonnee's, toch?
Al schijnen er mensen dol op te zijn, maar die moeten wel over exceptioneel gevoelige smaakpappilen beschikken, want de smaak is wel erg subtiel.
Er stond al een tijd een pak speltkorrels in de kast. Een keer gekregen. Het moest er maar eens van komen er iets mee te maken... een lekkere maaltijdsalade.
De laatste tijd liggen er in verschillende supermarkten en biologische winkels ineens doosjes gemengde paddenstoelen in de schappen. Soms zijn ze zelfs 'pastapaddenstoelen' gedoopt. Laten we daar vooral niet moeilijk over doen, want pasta met paddenstoelen is heerlijk. Maar dan moet er wel een troostrijke, romige, 'boozy' saus bij.
Het jaar is amper een maand oud, en dus was een nieuwjaarsborrel wel op z'n plaats. De Vegatopiaredactie kwam bij elkaar om te toasten op veel inspirerende recepten en artikelen in 2014 én natuurlijk om lekker te eten. Lees wat we maakten, ook leuke inspiratie als je binnenkort zelf een veggie feestje geeft en op zoek bent naar vegetarische hapjes.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!